2024. március 28. 10:52
KezdőlapSuperbikeBaz és Laverty rajthoz állnak az IDM-ben Assenben

Baz és Laverty rajthoz állnak az IDM-ben Assenben

A Team Bonovo Action BMW-nek tervei vannak a nyári szünetre. A világbajnokságon induló Loris Baz és Eugene Laverty vezetésével a Jürgen Röder és Michael Galinski köré szerveződő csapat ellátogat a német bajnokságra Assenbe.

Amikor a hollandiai Assenben megrendezésre kerülő Nemzetközi Német Bajnokság IDM ötödik futamának nevezési lapjait nézegette, a promóter bizonyára nagyon örült. Loris Baz és Eugene Laverty a Bonovo Action BWM csapatból bejelentették részvételüket a nemzeti bajnokság ezen fordulóján. A 2022-es szezonban Leon Haslam is vendégszerepelt már a német bajnokságban, nem is akárhogyan.

A BMW versenyzői a most-i futam után nyári szünetre mennek. Ám tengerparti buli helyett augusztus 12. és 14. között Hollandiába utaznak. „Jürgen Röder csapattulajdonos és én innen jöttünk” – magyarázza a hátteret Michael Galinski csapatfőnök. „Azt is észrevettük, hogy az IDM szervezete nagyon örül annak, hogy rajthoz állunk Hollandiában.”

Baz és Laverty azonban nem fog ott teljesíteni egy olyan tesztet, amely felhasználható a világbajnokságra. Az IDM Superbike-ban lecsupaszított motorokkal fognak versenyezni, a vb-motorok otthon maradnak. De az ambíciójuk valószínűleg néhány lóerővel kevesebbel is töretlen marad. Assenben ugyanis az IDM Superbike-ban Markus Reiterberger és Leandro Mercado, két világbajnoki tapasztalattal rendelkező pilóta is rajthoz áll majd.

Míg Laverty számára ez lesz az első fellépés az IDM Superbike-ban, addig Baznak már van egy IDM-es indulás karrierje múltjában. Ez azonban 2011-re nyúlik vissza, amikor egy Yamahával versenyzett. Michael Galinski emlékei viszont annál frissebbek. Tavalyig saját Yamaha-csapatot vezetett az IDM Superbike-ban, legutóbb pedig Jonas Folgerrel és a 2020-as címvédéssel, nyolc futamból nyolc győzelemmel szerzett nevet magának. Ezután következett a váltás a világbajnokságba.