2024. április 18. 15:34
KezdőlapSuperbikeBautista: Toprak figyelmét elvonta a MotoGP

Bautista: Toprak figyelmét elvonta a MotoGP

A még mindig éllovas, de Doningtonban gyengébb teljesítményt nyújtó Álvaro Bautista szerint visszatért ellenfélként az igazi Toprak Razgatlıoğlu.

Álvaro Bautista kifejezetten magabiztosan kezdte a 2022-es Superbike-világbajnoki szezont. A Ducatihoz visszatérő spanyol az első négy hétvége mindegyikén tudott legalább egy futamot nyerni, emellett pedig ki tudta használni ellenfelei minden hibáját. Bautista az angol hétvégét 36 pontos előnyből tudta megkezdeni, azonban ezeken a versenyeken nem láthattuk nála az addigi jó formát. Az első futamon kiesett, a Superpole-versenyen negyedik lett, míg a második főversenyen már legalább dobogóra állhatott. Ezzel Rea-hez képest is mindössze 17 pont maradt az előnyéből. A hétvége igazi nyertese viszont Toprak Razgatlıoğlu volt, aki karrierje első mesterhármasát szerezte.

A török nemrég Superbike-elfoglaltságai mellett a MotoGP-s Yamahát is tesztelhette. Bautista szerint ez is közrejátszott abban, miért kezdett vb-címvédőként viszonylag gyengén.

Talán azért volt lassabb a szezon elején, mert a MotoGP is a gondolatai között járt. Nem tudott száz százalékig a WSBK-ra koncentrálni. Aztán, azt hiszem, ahogy megjött a hír arról, hogy nem lesz neki hely 2023-ra, el tudta ezt engedni, és visszatért ide fejben is. Nagyszerű volt Doningtonban, ahogy a Yamaha is. Nem volt egyszerű legyőzni Jonathant sem, de legalább sikerült a kármentés a gyenge hétvégekezdés után. Mindhárman esélyesek vagyunk a világbajnoki címre, a magam részéről remélem, nem követek el több hibát” – foglalta össze 2022 eddig eltelt részét Álvaro Bautista.

ForrásGPOne