vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeRyan Vickers is ott lesz Mostban - a Pedercini színeiben

Ryan Vickers is ott lesz Mostban – a Pedercini színeiben

Leon Haslamnek jelenése van Szuzukában egy tesztre, így a Pedercini csapat hirtelen versenyző nélkül maradt a csehországi versenyhétvégére. Azonban jött a segítség, méghozzá a BMW-től, Ryan Vickers személyében. 

- Hirdetés -

A Kawasaki Pedercini csapata az aragóniai szezonnyitó után megvált Loris Cressontól, és különböző versenyzőkkel teljesíti a 2022-es szezont. A hátralévő fordulókra Lucio Pedercini csapatfőnök Leon Haslammal és Alessandro Delbiancóval tervezett, attól függően, hogy ki áll rendelkezésre.

A tervek szerint Haslam szerepelt volna Mostban, mert a Delbianco olasz sorozatban motorozik a hétvégén. Néhány napja azonban Pedercini kapta a hírt, miszerint az angolt a Kawasaki arra kérte, hogy rövid időn belül teszteljen a suzukai 8 órás verseny előtt Japánban.

- Hirdetés -

A helyettesre a Brit Superbike mezőnyében találta meg a megfelelő versenyzőt a Pedercini. A segítség nem Kawasaki berkeken belülről érkezett, hanem a BMW-vel versenyző FHO Racing alakulatától! Ennek eredményeképpen az a helyzet alakult most ki, hogy a csapatfőnök, Faye Ho két versenyzője is szerepel Csehországban a Superbike világbajnokság mezőnyében. Peter Hickman van der Markot fogja helyettesíteni a BMW Motorradnál, Ryan Vickers pedig a Kawasaki Pedercini színeiben gurul pályára.

A 23 éves Vickers a Brit Bajnokság 2021-es szezonjából már ismeri a ZX-10RR-t.

„Nagyon várom, hogy a következő hétvégén csatlakozhassak a Team Pedercinihez. Mindig is az volt a célom, hogy egy nap versenyezzek a Superbike világbajnokságon, most kapok egy kis ízelítőt belőle” – mondta Vickers. „Köszönöm Faye Ho-nak is, hogy élhetek ezzel a lehetőséggel. Élvezni fogom a hétvégét és a lehető legtöbbet szeretném tanulni a tapaszaltakból.”