2024. április 19. 09:07
KezdőlapMotorsportZsigovits Norbert a magyar bajnokságban készült az EnduroGP-megmérettetésre

Zsigovits Norbert a magyar bajnokságban készült az EnduroGP-megmérettetésre

A magyar enduro-bajnokság varsányi fordulóján gyakorolt Zsigovits Norbert a következő két hétvégén zajló EnduroGP világkupa-futamokra. A HUMDA Academy támogatásával versenyző sportoló a rá váró feladatokra és a tempós pályákra való tekintettel inkább a biztonságos helytállást helyezte az előtérbe és a 2. helyezett lett.

A július utolsó és augusztus első hétvégéjén zajló szlovákiai és magyarországi EnduroGP-hétvégék előtt Zsigovits Norbert a FULL-GAS LS2 Magyar Enduro Bajnokság VII-VIII. fordulóján is részt vett. A HUMDA Academy támogatásával versenyző pilóta az első osztály Pro 2 kategóriájában indult, számára idén ez volt az első magyar bajnoki verseny. A résztvevőknek három kört kellett teljesíteniük, ahol körönként egy mért szakasz határozta meg az eredményeket.

A pénteki pályabejárás után látszott, hogy egészen tempós lesz a mért szakasz, ezek a pályák nem annyira fekszenek nekem, de igyekeztem a verseny során kihozni a maximumot amellett, hogy nem szerettem volna megsérülni, hiszen a következő két hétvégén EnduroGP-világkupa futamokon veszek részt.

Zsigovits Norbert
Fotó: Motam

Zsigovits Norbert az első és a második napon is a 2. helyen végzett az első osztály Pro 2 kategóriájában a Sherco Hungary versenyzője, Szőke Márk mögött.

A hétvége betétfutamaként rendeztek egy szupertesztet is, ami eredetileg szombat délután zajlott volna, viszont jégeső miatt vasárnap tartották meg. Egy superenduro pályán kellett két-két versenyzőnek két kört teljesítenie, aki nyert, az elkönyvelhette a továbbjutását.

Nagyon vártam a szupertesztet, mert egy igazán technikás pályát raktak össze a szervezők, amit nagyon élveztem. Sikerült az összes futamot magabiztosan megnyernem. Jó érzés volt, hogy sokan kint voltak a pálya szélén és szurkoltak nekünk” – nyilatkozta a HUMDA Academy támogatásával versenyző pilóta.

Zsigovits Norbert a hétvégén Szlovákiában folytatja a versenyzést az EnduroGP-világkupa Open 4S kategóriájában, majd augusztus 5-7. között Zalaegerszeg-Bocfölde térségében versenyez.

Zsigovits Norbert, Magyar Enduro Bajnokság VII-VIII. forduló eredmények

Kategória: I. osztály Pro 2
Mezőny:
9 fő
Helyezés:
2. hely
Abszolút:
2. hely
Superteszt mezőny:
16 fő (az enduro-verseny legjobb 16 helyezettje)
Helyezés:
1. hely

ForrásMOTAM