2024. április 20. 16:03
KezdőlapSuperbikeBautista: A Superbike-vb nem rosszabb, mint a MotoGP

Bautista: A Superbike-vb nem rosszabb, mint a MotoGP

Spanyolországban a Superbike-világbajnokság még mindig elmarad a MotoGP mögött a közvélemény érdeklődését tekintve. A Ducati sztárja, Álvaro Bautista szeretné megtéríteni honfitársait, és oktatómunkát végez.

Carlos Checa volt az első ismert spanyol MotoGP-pilóta, aki a Superbike-világbajnokságra váltott. Az Althea Ducati csapatával 2011-ben megnyerte a sorozatot, így a most 49 éves versenyző hosszú pályafutását egy világbajnoki címmel koronázta meg. A mai napig Checa az utolsó Ducati világbajnok a széria világbajnokságban.

Álvaro Bautista ugyan vezeti a világbajnokságot, de szerinte a Superbike-vb nem összehasonlítható a MotoGP-vel. Szerinte valószínűleg ez okozza azt, hogy a sorozat kevésbé népszerű hazájában:

„Spanyolországban úgy tekintenek a Superbike-világbajnokságra, mint egy másodosztályra, és mielőtt ide igazoltam, én is így gondoltam. Nem lehet összehasonlítani a MotoGP-vel, és a versenyzők sem rosszabbak. Valóban előfordult, hogy néhány MotoGP-s pilóta idejött, és semmit sem ért el.”

„Ez egy teljesen más bajnokság, szerencsére egyre többen követik. A hangulat fantasztikus, és ajánlom a spanyolországi motorrajongóknak, hogy vegyenek részt egy versenyen. A sorozat nem olyan népszerű Spanyolországban, mint más országokban, de az embereknek meg kell érteniük, hogy nem rosszabb, mint a MotoGP. Egyszerűen más, de nagyon magas szinten.”