péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeLaverty: Még egy Donington nem lesz

Laverty: Még egy Donington nem lesz

A BMW gyári pilótája, Eugene Laverty remélte, hogy sérült karjával jobban alakulnak a dolgok a hétvégi Superbike-világbajnokságon Mostban, mint legutóbb Angliában. Eddig azonban nem úgy tűnik.

- Hirdetés -

Április végén Eugene Laverty jobb alkarja sérült meg, amikor Assenben történt balesete során saját motorjával ütközött. Először csak vérömlenyről volt szó, de ez egy mély és csúnya seb volt.

Időközben a hegek valamennyire begyógyultak, de egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a problémák nagyobbak, mint gondoltuk.

- Hirdetés -

Hazai versenyén, Doningtonban Laverty a szombati első futamban a 20. helyen haladt át a célvonalon, 55 másodperc hátránnyal, és még a mindössze tíz körös sprintfutamban is több mint 30 másodpercet veszített a 23. helyen. A BMW versenyzője vasárnap feladta a második futamot, mert nem érezte magát biztonságban a motoron.

Az azóta eltelt tizenkét napban az északír sokat dolgozott a fizioterapeutáival, de a péntek reggeli első szabadedzésen Mostban kiderült, hogy Laverty még messze nem fitt.

“A problémák nagyok, az FP2 lesz az utolsó edzésem. Ha a karom jobban lesz, folytatom. Ha az FP2-ben nem tudok biztonságos kört futni, akkor nincs értelme, ahogy egy második Doningtonnak sem.”

“Először a bicepszemből fogy el az erő, aztán az ujjaimból veszítem el az irányítást. Még nem jöttünk rá, hogy mit tehetünk a helyzet javítása érdekében. A probléma az, hogy a múltban súlyos sérüléseim voltak ebben a karomban. Legközelebb az idegek működését fogjuk megvizsgáltatni.”