2024. április 20. 12:43
KezdőlapSuperbikeLaverty: Még egy Donington nem lesz

Laverty: Még egy Donington nem lesz

A BMW gyári pilótája, Eugene Laverty remélte, hogy sérült karjával jobban alakulnak a dolgok a hétvégi Superbike-világbajnokságon Mostban, mint legutóbb Angliában. Eddig azonban nem úgy tűnik.

Április végén Eugene Laverty jobb alkarja sérült meg, amikor Assenben történt balesete során saját motorjával ütközött. Először csak vérömlenyről volt szó, de ez egy mély és csúnya seb volt.

Időközben a hegek valamennyire begyógyultak, de egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a problémák nagyobbak, mint gondoltuk.

Hazai versenyén, Doningtonban Laverty a szombati első futamban a 20. helyen haladt át a célvonalon, 55 másodperc hátránnyal, és még a mindössze tíz körös sprintfutamban is több mint 30 másodpercet veszített a 23. helyen. A BMW versenyzője vasárnap feladta a második futamot, mert nem érezte magát biztonságban a motoron.

Az azóta eltelt tizenkét napban az északír sokat dolgozott a fizioterapeutáival, de a péntek reggeli első szabadedzésen Mostban kiderült, hogy Laverty még messze nem fitt.

„A problémák nagyok, az FP2 lesz az utolsó edzésem. Ha a karom jobban lesz, folytatom. Ha az FP2-ben nem tudok biztonságos kört futni, akkor nincs értelme, ahogy egy második Doningtonnak sem.”

„Először a bicepszemből fogy el az erő, aztán az ujjaimból veszítem el az irányítást. Még nem jöttünk rá, hogy mit tehetünk a helyzet javítása érdekében. A probléma az, hogy a múltban súlyos sérüléseim voltak ebben a karomban. Legközelebb az idegek működését fogjuk megvizsgáltatni.”