2024. április 27. 01:59
KezdőlapSuperbikeBautista: Nem hibázhattam

Bautista: Nem hibázhattam

A Ducati gyári pilótája, Álvaro Bautista verhetetlen volt a Superbike-világbajnokság mai futamán.

A szombati, változó időjárási körülmények között zajló, izgalmas csatában a Superbike-világbajnokság összesített listavezetője, Álvaro Bautista végül felülkerekedett ellenfelein. Korábban a negyedik helyen végzett a Superpole-ban. A Ducati gyári pilótája több mint két másodperccel nyerte a 22 körös versenyt a világbajnok török versenytársa előtt.

„Az első körökben egy kicsit vesztettem, kellett egy kis idő, hogy bemelegedjek és ráérezzek a gumikra. Tudtam, hogy a rajt és az első kör nagyon fontos lesz. Szóval megpróbáltam nem túl sok időt veszíteni Toprakkal és Jonathannal szemben” – mondta Bautista a verseny utáni sajtótájékoztatón.

„Néhány kör után úgy gondoltam, jobb, ha nyugodt maradok, és hagyom őket harcolni. Tudtam, hogy ezen a ponton könnyebb volt velük együtt haladni, mint a verseny elején.”

„Nem akartam túlságosan megterhelni a gumikat, mert az abroncs új volt számunkra. Nem tudtuk, mi fog történni az utolsó három-négy körben. Amikor elkezdett esni az eső, nem tudtam, hogy megálljak-e a bokszutcában vagy sem. Elég gyors voltam a reggeli vegyes körülmények között. Toprakot és Jonatánt is láttam, kevésbé voltak magabiztosak, sokat lassultak.”

„Végül megpróbáltam megtalálni a saját ritmusomat. Ez működött, bár nagyon óvatosnak kellett lennem, mert esett az eső. Mégis biztonságban éreztem magam, nem volt kockázatos. Utána még egy kicsit ráhúztam. El kellett kerülnöm a hibákat, mert ez a kulcs ebben a szezonban.”

„Jonathan, Toprak és én jelenleg nem gondolunk a bajnokságra. Nem lenne túl okos dolog, ha most ezt tenném.”

„Mindig csak megpróbáljuk legyőzni a többieket, legyen szó az utolsó körről vagy az első kanyarról. Toprak és Jonathan mindig támadni próbál. Persze ez segített az elején, mert keményen küzdöttek, így tudtam rajtuk maradni.”