kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeIsmét WSBK-futamon indul Jake Gagne

Ismét WSBK-futamon indul Jake Gagne

Portugáliára kapott szabadkártyát a MotoAmerica-címvédő, idén is bajnokesélyes Jake Gagne. Az amerikai utoljára 2018-ban indult WSBK-futamokon.

- Hirdetés -

Jake Gagne 2017-ben még csak eseti jelleggel, 2018-ban viszont teljes szezonban a Superbike-világbajnoki mezőnyben versenyzett. Utóbbi idényben a Ten Kate Racing színeiben általában stabil pontszerzőnek vallhatta magát. Ez legtöbbször kétszámjegyű helyezést jelentett, néhány top 10-es eredmény emelkedett ki ezek közül.

Egyetlen teljes szezonját, a 2018-ast a tabella 17. helyén zárta a Ten Kate Racing színeiben.

- Hirdetés -

Azóta Gagne a MotoAmericában versenyez, itt tavaly bajnoki címet is ünnepelhetett. A Fresh N Lean Yamaha versenyzője idén jó eséllyel pályázik a címvédésre is, ám legutóbbi nullázása után a tabellán át kellett adnia a vezetést Danilo Petruccinak, hiába érkezett még éllovasként a Brainerdre.

Gagne tehát majdnem négy év után tér vissza WSBK-hétvégére, miután Portugáliára szabadkártyát kapott. Csapata, az Attack Performance 2018-ban és 2019-ben ugyancsak szabadkártyásként tűnt fel a mezőnyben, Josh Herrinnel és JD Beach-csel a motoron. A csapat ezekben a szezonokban mindkétszer Laguna Secában indult.

Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét Superbike-világbajnoki futamon indulhatok” – fogalmazott Gagne a lehetőség kapcsán. “Portimao egy király pálya, várom már, hogy visszatérhessek. Jobb csapatot nem is kérhetnék magamnak, szóval úgy megyünk át, hogy szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből!

Nagyon várjuk már Jake-kel együtt a WSBK-szereplést Portimaóban” – fűzte hozzá a csapatfőnök Richard Stanboli. “A terv az, hogy miután a MotoAmerica befejeződött, megyünk is Portugáliába. Nyilván nagy kihívás lesz, de minden egyes alkalommal, hogy valahol szabadkártyával szerepeltünk, rengeteget tudtunk tanulni. Szerencsére Jake-nek egyébként is van már tapasztalata a pályával, emellett pedig kapunk majd technikai támogatást a Yamahától és a Pirellitől is. Mindkét félnek nagyon hálásak vagyunk.

A MotoAmerica 2022-es szezonja szeptember 25-én ér véget a Barber Motorsports Parkban, míg a portugál WSBK-fordulót október 7 és 9 között rendezik, így fér össze az Attack Performance és Gagne számára a világbajnoki vendégszereplés.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)