2024. március 28. 21:13
KezdőlapSuperbikeRabat megméretteti magát a Brit Bajnokságban

Rabat megméretteti magát a Brit Bajnokságban

A 2022-es Superbike-világbajnokság misanói fordulóján láthattuk Tito Rabatot a Puccetti csapatban egy Kawasakival. Most a Hondával vállal szerepet a Brit Superbike Bajnokságban.

Tito Rabat idén sikeresen szerepel a spanyol Superbike sorozatban (ESBK). A korábbi MotoGP-pilóta a Honda Laglisse csapatnál versenyez, és tíz futamból nyolc top 3-as eredménnyel, köztük két győzelemmel vezeti a bajnokságot. A BMW versenyzője, Ilya Mikhalchik a második helyen áll.

Rabat a 2022-es Superbike-világbajnokságban is szerepelt egy Kawasakival Misanóban, amikor a Puccetti Racingnél a sérült Lucas Mahias-t helyettesítette.

Rabat az ESBK nyári szünetét arra használja ki, hogy új kalandba kezdjen, most a Brit Superbike sorozatban, ahol augusztus 13-14-én Thruxtonban a Tag Racing Honda CBR1000RR-R-jét fogja vezetni.

„Nagyon örülök a lehetőségnek, amit a csapat biztosít nekem” mondta a spanyol. „A BSB jelenleg a legerősebb és legversenyképesebb nemzeti bajnokság. Számomra megtiszteltetés, hogy ott versenyezhetek. Igyekszem majd a legjobbat kihozni magamból és jól érezni magam, a lehető legjobb eredményeket biztosítva a Honda és a csapat számára.”

Rabat számára a legnagyobb kihívást valószínűleg a számára ismeretlen pálya jelenti majd. A Thruxton Race Circuit ugyanis az Egyesült Királyság leggyorsabb versenypályája. Egy kör 3,8 km hosszú, és rendkívül gyors, lendületes kanyarokkal.