2023. február 04. 19:11
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPFőnöke szerint nem is baj, ha Razgatlıoğlu kivár

Főnöke szerint nem is baj, ha Razgatlıoğlu kivár

Paul Denning szerint egyáltalán nem kudarc Toprak Razgatlıoğlu számára, hogy 2023-ra nem talált magának ülést a MotoGP-ben. Sőt.

Toprak Razgatlıoğlu tavaly karrierje első Superbike-világbajnoki címét ünnepelhette. Idei szezonja kifejezetten nehezen indult, de egy ideje szárnyal. A török először a misanói Superpole-versenyen tudott nyerni, a következő helyszínen, Doningtonban pedig karrierje során először triplázott. A legutóbbi hétvége Csehországban sem alakult rosszul számára, ott is meg tudott nyerni két futamot. Ennek a három hétvégének köszönhetően a gyengécske kezdés után most már csak 38 pont a hátránya Álvaro Bautista mögött.

A török nemrég a Yamaha MotoGP-gépét is tesztelhette, és nem titkolt célja az, hogy záros határidőn belül ott is versenyezhessen. Ez azonban 2023-ra a legvalószínűbb forgatókönyv szerint nem jön össze számára. Főnöke, Paul Denning szerint viszont ez egyáltalán nem szükségszerűen baj.

Azt nyilván senki nem fogja tudni megmondani, milyen lehetőségei lesznek 2024-re vonatkozóan” – mondja Denning Razgatlıoğlu mozgásterével kapcsolatban. “Viszont az sem egy rossz opció, ha marad a bajnokságban. Jövő év végén tulajdonképpen azt csinálhat, amit akar. Ki tudja, talán még a gyártó is más lesz, ami majd lecsap rá. De remélem, több lehetősége lesz jövőre kipróbálni az M1-et, a Yamaha pedig megfontolja a leigazolását a gyári csapatba 2024-re. Óriási erősségünk, és a bajnokság egyik legnagyobb alakja. Azzal, hogy marad még egy évet, könnyen lehet, hogy jövő ilyenkor sokkal jobb lehetőségei lesznek.

Amikor Denning arról beszél, hogy Razgatlıoğlu 2023 végén azt csinál, amit akar, arra utal, hogy versenyzőjüknek jövő ilyenkor jelen állás szerint lejár a szerződése a Pata Yamaha csapatával.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)