2024. március 28. 21:56
KezdőlapSuperbikeRedding: Több tapadás kell

Redding: Több tapadás kell

A BMW gyári versenyzője, Scott Redding kétszer is az első hatban végzett a Superbike-világbajnokság vasárnapi futamain Magny-Cours-ban, de retteg a következő, barcelonai versenytől.

„Nem volt rossz, de a kigyorsításokon veszítettem Álvaróhoz képest az első futamon. Ez az egyik gyenge pontunk, de nem tudjuk könnyen megváltoztatni, mert ahhoz a motoron is változtatnunk kellene” – magyarázta Redding.

„Több tapadásra van szükségünk a kanyarból kijövet.”

„Mégis elégedett vagyok a futammal. Amikor a kigyorsításnál problémák adódtak, még mindig túlmelegedett az első gumiabroncs. Volt néhány kritikus pillanatunk, aztán azt mondtam magamnak, hogy elég volt. Amikor Jonathan megelőzött, megpróbáltam tartani a tempót. Nagyon nehéz volt.”

Miért volt sokkal jobb az eredmény az első futamon, mint vasárnap?

„Mindannyiunknak nagyon kevés pályaidőnk volt, ami szombaton nekem, mint versenyzőnek kedvezett. Most mindenkinek volt ideje dolgozni az elektronikán és a beállításokon. Két srác is a kavicságyban végezte szombaton. Jól indultam, de aztán mindenki úgy ment, ahogy akart. Nagyon nehéz volt. Akkor rossz helyzetben voltunk a támadáshoz.”

Hogyan tekint az angol a következő, katalán futam elé?

„Barcelona az egyik legnehezebb verseny lesz számunkra. Szenvedek a hosszú kanyarokban, de van mit tanulnunk. Voltunk már ott tesztelni más srácokkal. Csak együtt kell dolgoznunk és fejlődnünk, különösen a jövő évre. A Barcelona esetében talán vissza kell lépnünk egy egyet.”