2024. március 29. 14:59
KezdőlapSuperbikeBSB - Elhunyt Chrissy Rouse doningtoni bukását követően

BSB – Elhunyt Chrissy Rouse doningtoni bukását követően

A Brit Superbike Bajnokság Donington parki harmadik futamán, 2022. október 2-án történt Chrissy Rouse a verseny első körében egy bukás következtében súlyosan megsérült, majd meg is kellett műteni, de sajnos a mai napon elhunyt sérülései következtében.

Chrissy Rouse a verseny első körében bukott, és elütötte őt egy közvetlenül utána érkező versenyző, melynek következtében fejsérülést szenvedett.

Az MSVR a mai napon sajnálatos módon bejelentette a versenyző halálhírét:

„Chrissy Rouse bukását követően a BSB orvosi csapata a pálya mellett azonnal ellátta, majd a pálya orvosi központjába szállították. Az orvosi központban stabilizálták az állapotát, és mesterséges kómába helyezték, majd további kivizsgálásra és kezelésre a nottinghami Queens Medical Centre/University Hospitalba szállították. Nem sokkal később sürgősségi idegsebészeti beavatkozáson esett át. Nagy sajnálattal kell bejelentenünk, hogy a 26 éves, Newcastle upon Tyne-i Chrissy Rouse belehalt sérüléseibe. Ma délután békésen, családja körében hunyt el a kórházban.

Chrissy családja szeretné kifejezni mélységes háláját az elmúlt napokban kapott támogatásért és jókívánságokért. Szeretnének köszönetet mondani minden jelenlévő versenybírónak és az egészségügyi szolgálatnak, akik olyan nagy szakértelemmel és gondoskodással látták el Chrissyt. A család kéri továbbá, hogy adják meg nekik a privát teret, amíg megpróbálják feldolgozni a megrázó veszteséget.

Az MSVR most a halottkémmel, a rendőrséggel és a Motorcycle Circuit Racing Control Boarddal együttműködve vizsgálja a tragikus baleset összes körülményét.

Mély részvétünket fejezzük ki Chrissy családjának, barátainak és csapattagjainak.”

Chrissy Rouse pályafutása:

Rouse hétéves korában kezdett el motorozni egy Malaguti 50-es motorral, majd áttért a motokrosszra, és hamarosan sikeres versenyzővé vált. 2008-ban váltott a pályaversenyzésre, és a Fab Racing Series-ben indult, egy évvel később pedig bekerült az Aprilia Superteens bajnokságba. Tizennégy évesen, második szezonjában megszerezte a bajnoki címet, majd csatlakozott a Triumph Triple Challenge-hez, és 2011-ben feljutott a brit 125GP bajnokságba.

2013-ban Rouse uralta a Triumph Triple Challenge szezonját 10 győzelemmel és számos dobogós helyezéssel, és mindössze kétszer nem állt a pódiumon, miközben két futammal a szezon vége előtt megszerezte a bajnoki címet. Rouse ezután végigjárta a Superstock osztályokat, és 2020-ban a Crowe Performance BMW csapatával megnyerte a bajnoki címet. Idén Rouse újra egyesült a csapattal, és megkezdte első Brit Superbike szezonját.

Szerkesztőségünk őszinte részvétét fejezi ki családjának és barátainak!