2024. április 18. 06:16
KezdőlapSuperbikeRinaldi: Az FP3 kihagyása volt mindennek az oka

Rinaldi: Az FP3 kihagyása volt mindennek az oka

Pénteken még azt kellett feltételezni, hogy Michael Rinaldi komolyan versenyben lesz a győzelemért a 2022-es Superbike-világbajnokság portimãói találkozóján. A 26 éves versenyző az első edzésen a legjobb időt érte el, és az FP2-n is erős tempót mutatott.

Azonban szombaton valami nem stimmelt: A Superpole-on csak kilencedik lett, az első futamon pedig hetedik.

„Pénteken jól ment nekem. Az FP1-en én voltam a leggyorsabb, és a második edzésen is elöl voltam.” – mutatott rá Rinaldi.

„A szombati szabadedzésen csak egy kört mentem, mert valami baj volt a motorral, és utána rossz gumit választottam az első futamra – ez volt az oka annak, hogy nem tudtam az élen lenni. Az általános érzés nem volt ugyanaz, mint az első edzésen.”

A vasárnap délelőtti Superpole futamon az ötödik helyet szerezte meg, ami egyben jobb rajtpozíciót is jelentett a második főfutamra: a negyedik hely, bár majdnem nyolc másodperccel lemaradva a győztes csapattársa, Álvaro Bautista mögött.

„Vasárnapra sikerült egy kicsit javítanunk, és stabil tempót is motorozni, de az elejétől kezdve nehézségeim voltak. Magny-Cours-ban és Barcelonában, ahol dobogóra állhattam, normálisan tudtam motorozni, itt viszont csak azt tudtam kihozni, amit a motor megengedett.” – magyarázta az olasz.

„Különösen azzal volt gondom, hogy a motorom dőljön, ami Franciaországban természetesen működött. Aztán amikor a gumik elfogytak, nem tudtam már mit előrántani a tarsolyomból. Talán az FP3 kihagyása volt az oka annak, hogy Portimãóban nem sikerült a dobogóra állnunk. Bár mindig a dobogón akarok végezni, elsősorban a világbajnoki címért szeretnék versenyezni jövőre. Ez a verseny is segített abban, hogy jobb csomagot tudjak összeállítani 2023-ra.”