2024. április 19. 15:53
KezdőlapSuperbikeLowes szinte szárnyal

Lowes szinte szárnyal

Magny-Cours óta Alex Lowes jobban motorozik, mint valaha. A 2022-es Superbike-világbajnokság portimãói találkozóján a Kawasaki versenyzője időnként erősebbnek érezte magát, mint a rekord világbajnok Jonathan Rea.

Alex Lowes a legjobb szezonját teljesíti a 2022-es Superbike-világbajnokságban, mióta a Kawasakihoz csatlakozott. Portimão után az angol 189 ponttal a világbajnokság hatodik helyén áll. A hátralévő három tengerentúli versenyen maximum 186 pontot lehet szerezni. 2021-ben Lowes 213 pontot gyűjtött.

Lowes teljesítménye az utóbbi időben meglehetősen konstans. Magny-Cours-ban volt a legjobb hétvégéje, három negyedik hellyel. Az elmúlt hétvégén a 32 éves versenyző az 5., 4. és 5. helyen végzett, ami azt jelenti, hogy két világbajnoki helyet javított, és már csak hét ponttal van lemaradva az ötödik helyen álló Yamaha-pilótától, Andrea Locatellitől.

„Szerintem bármikor, amikor Johnny, Toprak vagy Álvaro közelében vagy, elég jól tudsz menni.” – vigyorgott Lowes.

„Az első futambon elég jól éreztem magam, és megfelelő tempót diktáltam. A végén jó csatát vívtam Axellel. Őszintén szólva úgy éreztem, hogy a tempóm egy kicsit gyorsabb lett volna a párharc nélkül. A Superpole futamban ismét közel kerültem Rea-hez, sőt, egy kicsit erősebbnek éreztem magam nála. A második futamban akadtak gondjaim, ami miatt öt-hat körrel hátrébb kerültem. Ez azt jelentette, hogy nem tudtam lépést tartani az elöl haladó srácokkal. A verseny közepétől kezdve ugyanolyan tempót mentem, mint Jonathan. Elégedett lehetek. A végéig nyomtam, és utolértem Rinaldit. Csak ennyit tehettem.”