2024. április 25. 07:05
KezdőlapSuperbikeBSB - az FHO csapata Hickmannal és Brookes-szal indul 2023-ban

BSB – az FHO csapata Hickmannal és Brookes-szal indul 2023-ban

A kétszeres Brit Superbike-bajnok, Josh Brookes 2023-ban az FHO Racinghez igazol, csapattársa Peter Hickman lesz az alakulatnál.

Brookes továbbra is a jelenlegi rajtrács legeredményesebb versenyzője, 2015-ben és 2020-ban is megnyerte a címet, és rengeteg versenyzői tapasztalatot hoz magával, hiszen a brit sorozatban és a világbajnokságban is versenyzett.

Amióta 2009-ben megérkezett a bajnokságba, a népszerű ausztrál 54 futamgyőzelmet, 147 dobogós helyezést és két bajnoki címet gyűjtött be, miközben a harmadik címének elnyerésére összpontosít.

Brookes így nyilatkozott: „Nagyon izgatott vagyok, hogy 2023-ban csatlakozhatok az FHO Racing csapatához, és most, hogy a hír hivatalos, végre valódi izgalommal tekinthetek előre a következő szezonra. A BSB-ben minden évben az volt a célom, hogy győzelmekért versenyezzek és fejlődjek, és tudom, hogy az FHO Racing csapat a legjobb lehetőséget kínálja erre. Faye és Peter már most megmutatta a csapatban rejlő potenciált, és úgy érzem, hogy ez a következő szezonban csak tovább fog nőni.

Szeretném megköszönni Faye-nek, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Úgy vághatok neki a holtszezonnak, hogy tudom, egy igazán pozitív 2023-as évnek nézek elébe. Minden összetevő megvan ahhoz, hogy gyors legyek és versenyeket nyerjek, és ez az, ami motivál, hogy folytassam a versenyzést.”

Peter Hickman is marad 2023-ban

A csapat teljes a jövő évre, hiszen azt is megerősítették, hogy Peter Hickman folytatja az alakulattal.

Hickman így nyilatkozott: „Örülök, hogy bejelenthetem, hogy egy harmadik szezonra is maradok az FHO Racingnél. Az idei év időnként kicsit nehéz volt, de az szezon vége felé megtaláltuk a formánkat, és remélhetőleg ezt át tudjuk vinni a következő évre.

„Számomra mindig nagyon fontos, hogy egy olyan csapatnál legyek, amelyet jól ismerek és amelyben megbízhatok, és nem szeretnék máshol lenni, mint itt, az FHO családnál. Hiszek benne, hogy még sok mindent elérhetünk együtt, és a BSB bajnoki címre még mindig pályázom.

Természetesen nagyon hálás vagyok Faye-nek a folyamatos támogatásáért, és bízom benne, hogy jövőre építhetünk az eddigi sikereinkre, és menet közben gyarapíthatjuk a csapat ezüstérmes gyűjteményét.”

Faye Ho, csapatfőnök gondolatai:

„Nagyon izgalmas számomra, hogy leleplezhetem a jövő évi két brit Superbike-pilótánkat. Természetesen nagyon örülünk, hogy Peter marad velünk egy harmadik szezonra, de nagyon izgatottak vagyunk, hogy Josh is csatlakozik hozzánk.

Két bajnoki címmel a háta mögött Josh a bajnokság egyik legjobb versenyzője, és nagyon boldog vagyok, hogy 2023-ban az FHO család tagja lesz.

Úgy gondolom, hogy a két legerősebb, legképzettebb és legsikeresebb versenyzőt szerződtettük le a jövő évi BSB kampányra, és két ilyen nagy név szerződtetése csak a következő lépés az FHO történetében.

Mint látható, az FHO Racing nagyon is itt marad a Brit Superbike Bajnokságban, ahová tartozunk, és jövőre nagy sikereket fogunk elérni.”