2024. április 24. 08:56
KezdőlapSuperbikeHivatalos: jövőre ismét Phillip Islanden kezdődik a Superbike - kiadták a 2023-as...

Hivatalos: jövőre ismét Phillip Islanden kezdődik a Superbike – kiadták a 2023-as versenynaptárt

Visszatér a hagyományokhoz a Superbike-világbajnokság versenynaptárja 2023-ban. Ahogy az a Covid-járvány előtt megszokott volt, február végén már Ausztráliában elkezdődött a szezon, és jövőre is ezt az utat követik. A helyzet persze kissé szokatlan, hiszen idén még le sem ment a Phillip Island-i futam, de mivel az lesz a szezonzáró, így lényegében két egymást követő futamot teljesítenek majd a közkedvelt pályán.

Indonézia is a szezon elejére kerül, Ausztrália után egy héttel már ott fog folytatódni a bajnokság – gyakorlatilag tükrözve a 2022-es naptárt. Ebben szerepet játszhat az, hogy a MotoGP-ben meg a szezon elejéről került át őszre Mandalika, és a két sorozatnak nem jó, ha szorosan követi kegymást. Ugyanez érvényesült Barcelona kapcsán: a katalán pálya az asseni európai nyitány után következik majd. Érdekesség, hogy a nyári európai fordulók között viszonylag nagyobb szünetek lesznek, az ősz viszont sűrűnek ígérkezik.

A szeptember végi aragon fordulót követően egy héttel később Portimaoban zárul az európai szezon, október közepén pedig Argentínába látogatnak. A szezonzáró helyét és időpontját egyelőre nem nevezték meg, de azt írták, hogy egy új pálya, és egy új ország lehet a befutó. Fontos kiemelni, hogy a Superbike betétszériái közül egyedül a Supersport 600-as kategória követi őket a tengerentúlra is, a 300-asok csak Európában versenyeznek.

Február 24-26 Ausztrál Nagydíj Phillip Island
Március 3-5 Indonéz Nagydíj Mandalika
Április 21-23 Holland Nagydíj Assen
Május 5-7 Katalán Nagydíj Barcelona
Június 2-4 Emilia-Romagna Nagydíj Misano
Június 30- július 2 Brit Nagydíj Donington Park
Július 28-30 Cseh Nagydíj Most
Szeptember 8-10 Francia Nagydíj Magny-Cours
Szeptember 22-24 Aragon Nagydíj Motorland Aragon
Szeptember 29- október 1 Portugál Nagydíj Portimao
Október 13-15 Argentin Nagydíj San Juan
TBA TBA