2024. április 23. 18:26
KezdőlapSuperbikeHivatalos: Tom Sykes visszatér a Superbike világbajnokságba 2023-ban

Hivatalos: Tom Sykes visszatér a Superbike világbajnokságba 2023-ban

Tom Sykes visszatérése a Superbike világbajnoki paddockba 2023-ban immár hivatalos – a Puccetti Kawasaki csapatának színeiben fog versenyezni.

Miután a 2021-es szezon végén otthagyta a világbajnoki porondot, Sykes ismét a Kawasaki nyergében fog versenyezni a WSBK mezőnyében.

A Superbike világbajnokságon már a 2023-as év felé szegeződnek a tekintetek, annak ellenére, hogy a 2022-es szezonból még két forduló még hátra van. A jövő évi versenyzői felállás egy újabb darabja került a helyére. A WorldSBK-ba egy év kihagyás után visszatér a 2013-as világbajnok, miután leszerződött a Kawasaki Puccetti Racing csapatával.

A világbajnokságba való visszatéréséről Sykes így nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Kawasaki Puccetti Racinghez és visszatérhetek a WorldSBK paddockjába. Évek óta lenyűgözött az, ahogy Manuel Puccetti irányítja a csapatát, és az a mentalitás, amit képvisel a versenyzéssel kapcsolatban. Valamint természetesen a csapat infrastruktúrája is. Mindezek miatt rendkívül motivált vagyok a 2023-as versenyszezon előtt. Egy újabb lehetőségem van, hiszen ismét a Kawasaki család tagja leszek, építve egy olyan kapcsolatra, amely mindig is nagyon szilárd volt. Alig várom, hogy elkezdhessem ezt a projektet és megismerhessem az egész csapatot.”

Manuel Puccetti hozzátette: „Igazán nagy öröm számomra és a csapat számára, hogy egy olyan világbajnokot köszönthetünk, mint Tom Sykes. Biztos vagyok benne, hogy együtt tanulhatunk és fejlődhetünk, felhasználva tiszteletreméltó tesztelési tapasztalatait is, hogy még versenyképesebbé tegyük a Ninját. Egy ilyen kaliberű versenyzővel a célunk nem lehet kevesebb, mint a top5. Már összeállítottunk egy teszt-menetrendet, amely decemberben Jerezben kezdődik, amikor is elkezdjük a Ninját Tom köré formálni. Ezt követően a szélcsatornában végzett tesztekkel és további pályatesztekkel folytatjuk januárban. Az egész csapat nagyon izgatott, hogy egy olyan csúcspilótát üdvözölhetünk, mint Tom. Szeretnék köszönetet mondani Lucas Mahiasnak is az együtt töltött négy évért. A Supersportban sikereket értünk el együtt, míg a Superbike-ban – az összességében pozitív teljesítmény ellenére – néhány sérüléssel kellett megküzdenünk, amelyek megakadályozták, hogy olyan eredményekkel büszkélkedhessünk, amilyeneket ő és a csapatunk megérdemelt volna. A legjobbakat kívánjuk Lucasnak a jövőjéhez.”