2024. április 16. 07:17
KezdőlapSuperbikeSuperbike: Portimao 2027-ig hosszabbított

Superbike: Portimao 2027-ig hosszabbított

Miközben kiadták az új versenynaptárt, néhány nappal ezelőtt érkezett egy hivatalos bejelentés. A Superbike-ban már hagyományosnak számító Portimao ez alapján még legalább 2027-ig biztosan marad a körforgásban.

Forrás: WSBK Media

A 2008-ban épült pálya rögtön abban az évben a visszavonuló Troy Bayliss utolsó versenyét hozta, ahol az ausztrál klasszis egy dupla-győzelemmel távozott. De lehet említeni Ben Spies vb-címét is egy évvel később. Magyar szempontból sajnos ezen a pályán ért véget Talmácsi Gábor aktív pályafutása. A magyar versenyzőnek 2013-ban a Supersport futamon felrobbant a motorblokkja, ami szilánkosra törte a lábát.

Az Algarve versenypálya 2016 kivételéve sosem maradt ki a versenynaptárból. A közelmúltban pedig Toprak Razgatlioglu, Jonathan Rea, az idei évtől pedig Alvaro Bautista küzdelmeiről maradhatott emlékezetes. Tavaly Rea két versenyen is bukott, a harmadikon pedig a török versenyző esett el műszaki hibából. A 2023-as versenynaptárban az európai idény végén találhatjuk a portugál helyszínt, és 2027-ig vissza is fognak térni.

Forrás: WSBK Media

Paulo Pinheiro, a pálya tulajdonosa: „Büszkén jelenthetjük be, hogy a Superbike-kal vlaó együttműködésünk értelmében további öt évig rendezhetjük meg a Portugál Nagydíjat. Mint az egyik legmagasabb szintű motorsportsorozat, a Superbike volt az első eseményünk a 2008-as nyitáskor, így ez különösen fontos és különleges része a történelmünknek. A versenyek mindig izgalmasak, és a rajongók is imádják és ezrével jönnek. Ez egy nagyszerű lehetősége az Algarve régiónak is.”

Gregorio Lavilla, a Superbike igazgatója: „Boldogok vagyunk, hogy aláírtuk ezt az ötéves szerződés az Algavre versenypályával. A Portugál Nagydíj mindig is fontos része volt a bajnokságnak, és így, hogy 2027-ig marad, kiemeli az értékét a naptárban. Továbbra is azon dolgozunk, hogy egyre népszerűbb legyen az esemény. Ez a hely a rajongóknak, de a versenyzőknek és a paddock-közösségnek is egy nagyszerű hely. A látványos vonalvezetés mindig nagyszerű versenyeket hoz, és az élmény mellett a legmagasabb szintű infrakstruktúra is biztosított ezen a világszínvonalú pályán.”