2022. december 03. 11:14
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeSuperbike: Portimao 2027-ig hosszabbított

Superbike: Portimao 2027-ig hosszabbított

- Hirdetés -

Miközben kiadták az új versenynaptárt, néhány nappal ezelőtt érkezett egy hivatalos bejelentés. A Superbike-ban már hagyományosnak számító Portimao ez alapján még legalább 2027-ig biztosan marad a körforgásban.

Forrás: WSBK Media

A 2008-ban épült pálya rögtön abban az évben a visszavonuló Troy Bayliss utolsó versenyét hozta, ahol az ausztrál klasszis egy dupla-győzelemmel távozott. De lehet említeni Ben Spies vb-címét is egy évvel később. Magyar szempontból sajnos ezen a pályán ért véget Talmácsi Gábor aktív pályafutása. A magyar versenyzőnek 2013-ban a Supersport futamon felrobbant a motorblokkja, ami szilánkosra törte a lábát.

Az Algarve versenypálya 2016 kivételéve sosem maradt ki a versenynaptárból. A közelmúltban pedig Toprak Razgatlioglu, Jonathan Rea, az idei évtől pedig Alvaro Bautista küzdelmeiről maradhatott emlékezetes. Tavaly Rea két versenyen is bukott, a harmadikon pedig a török versenyző esett el műszaki hibából. A 2023-as versenynaptárban az európai idény végén találhatjuk a portugál helyszínt, és 2027-ig vissza is fognak térni.

Forrás: WSBK Media
- Hirdetés -

Paulo Pinheiro, a pálya tulajdonosa: “Büszkén jelenthetjük be, hogy a Superbike-kal vlaó együttműködésünk értelmében további öt évig rendezhetjük meg a Portugál Nagydíjat. Mint az egyik legmagasabb szintű motorsportsorozat, a Superbike volt az első eseményünk a 2008-as nyitáskor, így ez különösen fontos és különleges része a történelmünknek. A versenyek mindig izgalmasak, és a rajongók is imádják és ezrével jönnek. Ez egy nagyszerű lehetősége az Algarve régiónak is.”

- Hirdetés -

Gregorio Lavilla, a Superbike igazgatója: “Boldogok vagyunk, hogy aláírtuk ezt az ötéves szerződés az Algavre versenypályával. A Portugál Nagydíj mindig is fontos része volt a bajnokságnak, és így, hogy 2027-ig marad, kiemeli az értékét a naptárban. Továbbra is azon dolgozunk, hogy egyre népszerűbb legyen az esemény. Ez a hely a rajongóknak, de a versenyzőknek és a paddock-közösségnek is egy nagyszerű hely. A látványos vonalvezetés mindig nagyszerű versenyeket hoz, és az élmény mellett a legmagasabb szintű infrakstruktúra is biztosított ezen a világszínvonalú pályán.”