2024. április 19. 04:57
KezdőlapSuperbikeBautista: Dolgoznunk kell a problémán

Bautista: Dolgoznunk kell a problémán

A világbajnok Álvaro Bautista szezonbeli legrosszabb eredményét szállította: 5. lett. Leginkább az időjárási viszonyokkal küzdött.

Igaz, Donington Parkban bukott, Magny-Cours-ban pedig Jonathan Rea sodorta el. A spanyol 29-szer állt dobogón, 14-szer győztesként. Phillip Island-ig soha nem volt rosszabb helyezése a negyedik helynél.

A száraz kvalifikáción Bautista megszerezte hatodik pole pozícióját Dél-Ausztráliában, és a vizes pályán megrendezett első futam rajtjánál a spanyol szintén az élmezőnyben volt. A verseny közepéig a Kawasaki versenyzőivel, Jonathan Rea-vel és Alex Lowes-szal, valamint a Yamaha sztárjával, Toprak Razgatlıoğluval küzdött. Aztán mégsem úgy jött ki a lépés számára, ahogy eltervezte.

„Vizes körülmények között nehezen boldogulok ezzel a motorral. Mivel könnyű vagyok, nagyon sok mindent változtatnunk kell a beállításokon – ez nagyon különbözik a száraz motorozástól. Amikor a pálya felszáradt, nagyon instabillá vált. Ez látszik azon, ahogy a motorom mozgott az egyenesben. Nem tudtam súlyt helyezni a hátsó kerékre. Amikor a motor így viselkedik az egyenesben, automatikusan erősebben markolod a kormányt. Ez azonban csak ront a helyzeten. Mostanra viszont már hozzászoktam, Barcelonában is így volt.”

„Dolgoznunk kell ezen a problémán” – emelte ki Bautista. „Ha a jövőben ismét ilyen helyzetbe kerülünk, nem veszíthetünk ennyit, ha versenyképesek akarunk lenni.”