2024. március 28. 10:52
KezdőlapSuperbikeLowes: Nem panaszkodhatok a szezonra

Lowes: Nem panaszkodhatok a szezonra

A Kawasaki gyári versenyzője, Alex Lowes számára a Superbike-világbajnokság Phillip Island-i hétvégéje ismét kiválóan sikerült. Szombaton és vasárnap is dobogóra állt a brit versenyző.

A Superpole futam volt az egyetlen a hétvége folyamán, amikor Lowes nem végzett az első 3-ban. Említett futamon a 4. helyen ért célba.

„Amikor rájöttem, hogy nem tudom utolérni Johnny-t és Álvarót, fél másodperccel lassabban haladtam, hogy a gumi bal oldalát kíméljem. A verseny végén szerettem volna feltartóztatni Toprakot, de figyelnem kellett a hátsó gumira. Amikor megelőztem, láttam, hogy neki több problémája volt, mint nekem, mert a motorja nagyon instabil volt, és sokat csúszkált.”

„Biztos voltam benne, hogy az utolsó körig harc lesz, amit nagyon vártam. Volt néhány csatánk ebben a szezonban. Végül is ez egy erős szezonzáró volt számomra, minden körülmények között gyors tudtam lenni.”

„A teljes szezont illetően elmondhatom, hogy a második felében sokkal versenyképesebb tudtam lenni, mint korábban. Itt, Portimãóban, Magny-Cours-ban és Barcelonában is nagyon gyors voltam, nyolc körön át tudtam nyomást gyakorolni Álvaróra” – magyarázta a 32 éves versenyző.

„Ezen a pályán mindig gyors vagyok, ezt bizonyítottam már Yamahával és Suzukival is. Johnny számára pedig ez egyfajta második hazai verseny.”

„Boldog vagyok, hogy megúsztam sérülés nélkül a szezont. Assenben azonban nem volt szerencsénk technikai problémák miatt, ami jó pár versenyre kihatott, Mostban pedig beteg voltam. Ettől eltekintve nem panaszkodhatok a szezonra. A Superbike-világbajnokság egy kemény bajnokság, az élmezőnyben való állandó helytállás kihívást jelent.”