2024. március 28. 19:06
KezdőlapSuperbikePetrucci nem tudott nemet mondani: 2023-ban a Superbike-világbajnokság mezőnyének tagja lesz

Petrucci nem tudott nemet mondani: 2023-ban a Superbike-világbajnokság mezőnyének tagja lesz

Most már hivatalos a megállapodás, mely szerint Danilo Petrucci a 2023-as Superbike-világbajnokságon a Barni Ducatival indul.

Csütörtökön Danilo Petrucci aláírta azt a szerződést, amelyről a SPEEDWEEK.com már egy nappal korábban beszámolt: Az olasz a Barni Racing színeiben indul a 2023-as Superbike-világbajnokságon, és egy versenyképes Ducati Panigale V4R-t fog vezetni.

A 32 éves versenyző számára ezzel bezárul egy kör, hiszen nemzetközi karrierje a Barni Racing-gel kezdődött. Petrucci 2011-ben a Superstock 1000-es sorozatban versenyzett az olasz csapattal, majd 2012-ben az IodaRacinghez igazolt. 2015 és 2018 között a Pramac Ducati csapatot erősítette, mielőtt 2021-ben a Tech-3-KTM-nél teljesítette utolsó MotoGP-évét, miután még két évet töltött a Ducati gyári csapatánál.

A Dakar után, Petrucci 2021-ben a MotoAmerica versenyzője lett  és második helyezettként bebizonyította, hogy a V4R illik hozzá.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra ezt a csapatot képviselhetem. 2011 volt az egyik legjobb szezonom, de mindenekelőtt nem tudtam nemet mondani a lehetőségre, hogy egy nagyon versenyképes motorral versenyezhessek a Superbike-világbajnokságban. Ez egy olyan bajnokság, amelyen még soha nem indultam, és alig várom. Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak, hogy lehetőséget adtak nekem, és mindenkinek, aki lehetővé tette ezt.” – nyilatkozta Petrucci.