2023. február 07. 12:09
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeNem akar Rossi sorsára jutni a korábbi egyeduralkodó

Nem akar Rossi sorsára jutni a korábbi egyeduralkodó

Hat világbajnoki cím, majd két vereség zsinórban. Meddig akar még a Kawasaki sztárja, Jonathan Rea a Superbike-világbajnokságban versenyezni?

Hogy Jonathan Rea-nek lehetnek még jó évei, arra minden esély megvan, tekintve, hogy a nála idősebb Álvaro Bautistának is sikerült idén megszereznie a koronát. Rea még két évre kötelezte el magát a Kawasakihoz, szerződése a 2024-es szezon után lejár.

Az időkeret nem véletlen. A sorozatban elszenvedett két vereség után az északír több elkötelezettséget követel a Kawasakitól. Legutóbb a Kawasaki 2021-ben hozott egy új homologizációs modellt, amelynek motorja 15 100-as fordulatszámot tudott megtenni. Mivel azonban a FIM nem minősítette újnak ezt a ZX-10RR-t, a Superbike-világbajnokságban szereplő összes Kawasaki-motor jelenleg csak maximum 14 600-as fordulatszámig foroghat. Jövőre lesz egy új homologizációs modell, majd 2024-ben egy új motorkerékpár. Az, hogy Rea folytatja-e pályafutását, attól is függ, hogy mennyire versenyképes ez a gép.

„Nem fogok visszavonulni, amíg versenyképes vagyok és jól érzem magam. Még nem gondoltam a visszavonulásra. Két év van hátra a szerződésemből a Kawasakival, és erre koncentrálok.”

Bármennyire is rabja Rea még mindig a győzelmeknek, a Superbike-világbajnokság nélkül sem unatkozna. Imádja a motokrosszt, emellett büszke családapa is. Már néhány évvel ezelőtt is azt mondta, hogy nem akar olyan sokáig versenyezni, mint Valentino Rossi. A MotoGP sztárja 2021-ben, 42 évesen fejezte be pályafutását.

„Nem mondom, hogy ez lesz az utolsó szerződésem, de 5 év múlva már nem akarok itt lenni. 21 éves korom óta vagyok a paddockban. 2009-ben kerültem a Superbike-világbajnokságra. Ha 40 évesen még mindig itt leszek, valaki szóljon, hogy csináljak helyet a feltörekvő fiatal versenyzőknek. Sok gyors versenyző van a Supersport kategóriákban, akik feljebb léphetnek. Ha eljön az idő, hogy ideje visszavonulni, akkor eljön.”