2023. február 07. 13:36
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeA korábbi világbajnok szerint Gardner nagyon tehetséges, de ez egy másik paddock

A korábbi világbajnok szerint Gardner nagyon tehetséges, de ez egy másik paddock

Troy Corser úgy véli, Remy Gardner nagy sikereket érhet el a WorldSBK-ban, miután „sokat tanult a MotoGP-ben”, azonban a korábbi világbajnok úgy véli, a superbike motorokat „valószínűleg’ nehezebb vezetni, mint a MotoGP gépeket.”

Corser, aki korábban kétszeres világbajnok volt a Ducatival és a Suzukival, 15 teljes szezont töltött a Superbike világbajnokságban. Olyan legendákkal versenyzett, mint Carl Fogarty, Colin Edwards, James Toseland, Neil Hodgson és Noriyuki Haga, és hatalmas sikereket ért el, amit szerinte Remy Gardner is elérhet.

A WorldSBK színvonala soha nem volt még olyan magas, mint jelenleg, ezért Corser nehezen tudja megmondani, hogy ausztrál kollégája hol fog végezni a hamarosan kezdődő, újonc szezonjában. A korábbi bajnok szerint azonban kétség sem férhet ahhoz, hogy Gardner milyen tehetséggel rendelkezik.

„Remy esetében egy kicsit nehéz megmondani, hogy hol fog végezni a WorldSBK-ban” –  mondta Corser. „Az biztos, hogy nagyon tehetséges versenyző, de ez egy másik paddock. Hatalmas tehetsége van, nagyon gyors, de itt egy egész szezont összerakni, nem könnyű. Sokat tanult a MotoGP-ben, de szerintem a Superbike-ot talán egy kicsit nehezebb vezetni. Minden jót kívánok neki. Várunk és meglátjuk, nehéz megmondani, amíg nem láttam őt a motoron.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team (@grtyamahawsbk) által megosztott bejegyzés

Corser arról is beszélt, hogy Álvaro Bautista, Toprak Razgatlıoğlu és Jonathan Rea milyen szintre tudott eljutni 2022-ben, és azt mondta: „ez az, ami különlegessé teszi a WorldSBK-t”.

A 33-szoros WorldSBK futamgyőztes hozzátette: „Fantasztikus volt nézni. Látni három ilyen szintű versenyzőt különböző gyártóknál, akik ilyen közel vannak egymáshoz, és a tiszteletet a versenyzők között, amit a pályán látok… keményen, de tisztességesen küzdenek, nem okoznak problémát a többi pilótának. Számomra ez teszi különlegessé a WorldSBK-t. Nehéz azt elhinni, hogy ez előtt a Ducati 11 évig nem tudott bajnoki címet nyerni. Mindig is mondtam, hogy Bautista egy nagyszerű versenyző. A Ducati mérnökeivel és személyzetével való közös munka szerintem a legjobbat hozta ki belőle, mint versenyzőből, és ő is a legjobbat hozta ki a csapatból. Ez nagyszerű. Jó karakter, nagyon kedves a szurkolókkal, a közönséggel és mindenkivel.”­