2022. december 06. 21:33
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSupersportJerez teszt 2. nap: Ismét elöl az MV Agusta, de Öncü szerint...

Jerez teszt 2. nap: Ismét elöl az MV Agusta, de Öncü szerint nem lesz esélyük

- Hirdetés -

Habár az MV Agusta és Niki Tuuli hozta a jerezi Supersport teszt második napját (csütörtök) is, a kawasakis Can Öncü szerint korántsem egyértelmű az olasz márka ereje, sőt a török úgy véli, hogy az MV Agustának nem lesz esélye velük szemben.

Mint arról már korábban beszámoltunk az MV Agusta még nem a legújabb modelljével tesztelt Jerezben, azonban ettől függetlenül is nagyrészt mérvadónak mondható a teljesítményük, mely kapcsán Niki Tuuli azt mondta, hogy alapvetően elégedettek a saját teljesítményükkel. A márkához „vendégtesztelőként” beugró Kenan Sofuoglu összességében nemkülönben elismerően beszélt (a speedweek.com-nak) az olasz gyártó motorjáról, azonban megjegyezte: szerinte egy elég agresszív versenygépről van szó, mellyel a Kawasakihoz képest nehéz fékezni, ugyanakkor ha valaki a Superbike-ba készül váltani, akkor úgy véli az MV Agusta erre jó alap, hiszen elég sok elektronika van a motorban és inkább egy Superbike motoréhoz közelít agilitást tekintve. Sofuoglu hozzátette, hogy meglátásait jelezte az MV Agusta felé, miszerint finomítaniuk kell az erőátviteli rendszeren és a gázon, máskülönben a motor jelenlegi szerinte túlzottan nyers tulajdonságai zavarni fogják a vezetési stílust. Niki Tuuli egyébként már most olyan célokat fogalmazott meg erre az évre vonatkozóan, hogy szeretne általában a top6-ban végezni, év végén pedig a top3-ban.

Tekintve, hogy lényegében a Kawasaki által szervezett tesztről van szó, érthető módon inkább a zöldek voltak többségben ezen a gyakorláson, és bár a japán márka részéről Öncü az MV Agustával versenyző finn mögött zárt, a Kawasaki török motorosa nincs meggyőződve az MV Agusta erősségeiről, sőt. „Az MV Agusta nagyon erős a kanyarkijártoknál, nekünk ezen kell dolgozni. Hogyha azonban minden a helyén van, akkor nem lesz esélyük ellenünk, szóval könnyűnek látom a dolgot.” – mondta Öncü. Nagyon úgy néz ki egyébként, hogy a mérce a Ducati lehet, hiszen Tuuli például arról beszélt, hogy ezúttal fél másodperccel voltak lassabbak a Ducati korábbi jerezi tesztjén futott idejéhez képest. Annyi biztos, hogy most még maguk a versenyzők és az egyes gyártók is csak találgatnak annak kapcsán, hogy a másikhoz képest hol állhatnak az erőviszonyok tekintetében. AZ elmúlt évek alapján egyértelmű, hogy a Yamaha az a márka, akit mindenki le szeretne gyűrni, de ők még nem teszteltek, illetve ne feledjük, hogy a Triumph bemutatkozása is várat magára.

1 Niki Tuuli MV Agusta 1’42.862
2 Can Öncü Kawasaki 1’43.240
3 Yari Montella Kawasaki 1’44.203
4 Kenan Sofuoglu MV Agusta 1’44.459
5 Ben Currie Kawasaki 1’46.090
6 Jeffrey Buis Kawasaki 1’46.946
7 Ana Carrasco Kawasaki 1’49.545
- Hirdetés -

Fotó: Niki Tuuli official facebook

- Hirdetés -