2023. január 27. 21:13
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSupersportÁlomhétvégéről beszélnek az SSP300-as futamgyőztesek

Álomhétvégéről beszélnek az SSP300-as futamgyőztesek

Hazai sikert még egy hazai siker követette az SSP300-as vb aragóniai szezonnyitóján. A csata Aegerterékét idézte a Supersportból.

Spanyolok vitték a prímet az SSP300-as aragóniai szezonkezdő hétvégéjén. Az egyik győztes a 2017-es bajnok Marc García lett, de a másikat is egy honfitárs, Álvaro Díaz nyerte meg. García rettenetesen rég, még a 2017-es jerezi versenyhétvégén szerezte meg utoljára a pole-pozíciót, míg Díaz harmadikként rajtolhatott. A Superpole végén ráadásul mindössze két tized volt köztük a különbség.

A páros végül egy-egy győzelmet és egy második helyet szerzett a hétvége során, pont mint a Supersport-világbajnokságban Aegerter és Baldassarri. A pontegyenlőséget a tabellán Díaz frissebb győzelme oldja fel, így ő vezet összetettben.

Az első futam García diadalmenete volt, aki amellett, hogy pole-ból is rég indult, futamot is 2020-ban nyert utoljára. García még 2017-ben lett először bajnok, ő lehetne az első, aki duplázni tud. Fölényes győzelme után a második futamon viszont már alulmaradt Díaz tempójával szemben.

A főszereplők nyilatkozatai

García a hétvégéjéről így nyilatkozott: “A 2. futam teljesen más volt. Sok versenyző próbált lelassítani az elsőhöz képest, nehogy előnyt építsek ki magamnak. Ebben a kategóriában sok versenyző próbál mindent megtenni az első helyekért folytatott harcban. De nagyon nehéz az utolsó köröket sok versenyzővel együtt kezelni. Lehet nyerni, vagy maradhatsz a tizedik helyen. Úgy gondolom, hogy idén nagyon jól dolgozunk a Yamahával és a csapattal is. Úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk.

Díaz az első versenyen nagyot küzdött a dobogójáért, a másodikat pedig a végén fordította a maga javára. Előnye Garcíával szemben végül 3,591 másodperc lett. Ezzel szerezte meg első győzelmét. Díaz szóhoz sem jutott az első SSP300-as győzelme után. “Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem!” – szakadt ki belőle közvetlenül a leintés után.

Az igazság az, hogy ez egy álomhétvége volt, hogy így tudtuk kezdeni a szezont a csapatommal. Nagyon keményen dolgoztunk érte, de amíg ez nem sikerül, az ember nem veszi észre és hiszi el, hogy tényleg megtörtént. Nagyon keményen hajtottam, hogy ezt elérjük. Tudom, hogy a hátralévő versenyeken is ezen a szinten lehetünk majd. A világ legjobbjaival nézünk szembe, de én és a csapatom mindent megteszünk, hogy ezt a tendenciát folytassuk. Hihetetlenül jó volt itt a MotorLandban nyerni a szurkolók és az emberek előtt, akik támogatnak engem. Szóval nem is lehetnék büszkébb és hálásabb azoknak, akik ezt lehetővé teszik.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)