2023. január 27. 21:58
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSupersportOli Bayliss: "Minden pályán tanulok"

Oli Bayliss: “Minden pályán tanulok”

Idén először teljesít teljes szezont a Supersportban Oli Bayliss, a háromszoros Superbike-világbajnok, Troy Bayliss fia. A 2020-as ausztrál hétvégén szabadkártyával már részt vett, de az egy teljesen más motor volt, és egy olyan pálya, amit ausztrálként jól ismer. Eddig jól alakul a bemutatkozás, hiszen a második hétvégén Hollandiában már a pontszerzés is összejött a Ducatival.

“Eddig két jó hétvégénk volt a Supersport világbajnokságon. Lépésről lépésre haladunk. Idén minden pálya új, ahova megyünk. Én is, és a csapat is jól dolgozunk együtt. Edzésről edzésre egyre komfortosabban érzem magam a motoron. Remélhetőleg két hét múlva Estorilban is hasonló jó hétvégénk lehet, mint Assenben.”

Forrás: World Superbike Media

Míg Aragonban a pontszerző helyeken kívül végzett, Hollandiában egy 14., és egy 11. helyet szerzett, így összesen 7 pontot gyűjtött.

“Assenben egyet előreléptem a motorral kapcsolatos érzéseimmel. Ez egy új motor, ráadásul új pálya, szóval nehéz tartani a lépést, mert minden pályán folyamatosan tanulok. Ezen a pályán az első kigurulástól kezdve jól éreztem magam a motoron, de mi csak tanuljuk a pályákat minden alkalommal. Szerencsém volt, hogy jó beállításokkal mentünk, így jó volt az érzet. Jó lenne a legjobb 10-be kerülni, de nem igazán számít, mert megszereztünk az első pontjainkat, és szerintem ez a legtöbb versenyen ez lesz a célunk idén.”

Forrás: World Superbike Media

Miután idén rengeteg új dologhoz kell alkalmazkodnia, és tanulnia, a felkészülése is minden korábbinál intenzívebb.

“Rengeteget járok konditerembe, és kerékpározok a versenyhétvégéken kívül. Minél fittebben megyek a fordulókra, annál könnyebb teljesíteni. Ha mentálisan, és fizikálisan fitt vagy, az segít, hogy hamarabb megtaláld a problémákat a motor körül, és gyorsabban is tanulsz. Úgyhogy amit eddig csináltunk, azt folytatjuk. Sem a csapattól, se ma környezetemtől nincs elvárás, csak tőlem, hogy ott legyek és tanuljak. Ezt az évet egy nagy tanulóévként kezeljük.”

Pályafutásában természetesen segítségére van, és a pálya széléről figyeli édesapja, Troy Bayliss, aki azon kevés motorversenyzők egyike, aki Superbike-ban, és MotoGP-ben is nyert futamot.

“Az a jó abban, hogy ott van a pályákon, hogy sok pályát ismer, és rengeteg tapasztalata van. Amikor van egy pont, ahol fejlődnöm kell, ő gyorsan megtalálja és segít.”