2024. április 25. 02:45
KezdőlapSupersportOli Bayliss: "Minden pályán tanulok"

Oli Bayliss: „Minden pályán tanulok”

Idén először teljesít teljes szezont a Supersportban Oli Bayliss, a háromszoros Superbike-világbajnok, Troy Bayliss fia. A 2020-as ausztrál hétvégén szabadkártyával már részt vett, de az egy teljesen más motor volt, és egy olyan pálya, amit ausztrálként jól ismer. Eddig jól alakul a bemutatkozás, hiszen a második hétvégén Hollandiában már a pontszerzés is összejött a Ducatival.

„Eddig két jó hétvégénk volt a Supersport világbajnokságon. Lépésről lépésre haladunk. Idén minden pálya új, ahova megyünk. Én is, és a csapat is jól dolgozunk együtt. Edzésről edzésre egyre komfortosabban érzem magam a motoron. Remélhetőleg két hét múlva Estorilban is hasonló jó hétvégénk lehet, mint Assenben.”

Forrás: World Superbike Media

Míg Aragonban a pontszerző helyeken kívül végzett, Hollandiában egy 14., és egy 11. helyet szerzett, így összesen 7 pontot gyűjtött.

„Assenben egyet előreléptem a motorral kapcsolatos érzéseimmel. Ez egy új motor, ráadásul új pálya, szóval nehéz tartani a lépést, mert minden pályán folyamatosan tanulok. Ezen a pályán az első kigurulástól kezdve jól éreztem magam a motoron, de mi csak tanuljuk a pályákat minden alkalommal. Szerencsém volt, hogy jó beállításokkal mentünk, így jó volt az érzet. Jó lenne a legjobb 10-be kerülni, de nem igazán számít, mert megszereztünk az első pontjainkat, és szerintem ez a legtöbb versenyen ez lesz a célunk idén.”

Forrás: World Superbike Media

Miután idén rengeteg új dologhoz kell alkalmazkodnia, és tanulnia, a felkészülése is minden korábbinál intenzívebb.

„Rengeteget járok konditerembe, és kerékpározok a versenyhétvégéken kívül. Minél fittebben megyek a fordulókra, annál könnyebb teljesíteni. Ha mentálisan, és fizikálisan fitt vagy, az segít, hogy hamarabb megtaláld a problémákat a motor körül, és gyorsabban is tanulsz. Úgyhogy amit eddig csináltunk, azt folytatjuk. Sem a csapattól, se ma környezetemtől nincs elvárás, csak tőlem, hogy ott legyek és tanuljak. Ezt az évet egy nagy tanulóévként kezeljük.”

Pályafutásában természetesen segítségére van, és a pálya széléről figyeli édesapja, Troy Bayliss, aki azon kevés motorversenyzők egyike, aki Superbike-ban, és MotoGP-ben is nyert futamot.

„Az a jó abban, hogy ott van a pályákon, hogy sok pályát ismer, és rengeteg tapasztalata van. Amikor van egy pont, ahol fejlődnöm kell, ő gyorsan megtalálja és segít.”