vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSupersportMisano: Bulega vezetésével olaszos péntek a Supersportban

Misano: Bulega vezetésével olaszos péntek a Supersportban

A misanói Supersport-világbajnoki hétvége első szabadedzésén Stefano Manzi, a másodikon pedig Nicolò Bulega bizonyult a leggyorsabbnak.

- Hirdetés -

A 2022-es Supersport-világbajnoki szezont eddig Dominique Aegerter uralta. A svájci Yamaha-motoros eddig a hatból öt futamot meg tudott nyerni, rajta kívül ez pedig csak Sebestyén Peti csapattársának, Lorenzo Baldassarrinak sikerült. Aegerter előnye így már most tekintélyes, 44 pontnyi a tabella legtetején, Bulega pedig még messzebbről figyeli, mi történik legelöl.

Az első szabadedzés némileg meglepetésnek mondható eredménysort hozott. Az élen ugyanis például rögtön egy szokatlan nevet találunk Stefano Manzi személyében. A Triumph újonca eddig azóta, hogy ideszerződött a Moto2-ből, háromszor tudott pontot szerezni, legjobb eredménye egy hatodik hely volt. A tavaly itt duplázni tudó Aegerter végül végig ott volt a nyomában, és második idővel zárta az FP1-et. Can Öncü esetében sem éppen papírforma az, hogy bármilyen edzést a harmadik legjobb idővel zár, őt a top 5-ben Baldassarri és Federico Caricasulo követte. Az FP1 első öt helyén végül így három olaszt találtunk. Sebestyén Peti majdnem kétmásodperces hátrányban a 17. helyen nyitott.

A Superbike mezőnyéhez hasonlóan aztán az SSP motorosai is gyorsultak délutánra. Ezen már a papírformának jobban megfelelő eredmény született, ugyanis az első helyen Nicolò Bulega nevét találtuk. Manzi ettől még délután is nagyon erős volt, és övé lett a második idő, megelőzve a folyamatosan a nyakában loholó Aegertert.

Aegerter volt az egyetlen nem olasz az első hat hely bármelyikén, ugyanis a svájcit sorrendben Caricasulo, Raffaele de Rosa, valamint Baldassarri követték. A top 10-be pénteken még a kicsit visszaeső Can Öncü, valamint Glenn Van Straalen, Yari Montella és Andy Verdoia fértek még be.

Sebestyén a második edzés után is a 17. helyen áll, hátránya bő másfél másodperc.

A pénteki összesített eredménylista

Az első edzés végeredménye:

A második edzés végeredménye:

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)