2024. április 26. 05:32
KezdőlapSupersportMisano - Aegerter körrekorddal a pole pozícióban

Misano – Aegerter körrekorddal a pole pozícióban

A pénteki harmadik helyezése után Dominique Aegerter a szombati Superpole-on már nem talált legyőzőre. Mellőle Bulega és Baldassarri indulhat az első rajtsorból a délutáni versenyen.

A mezőnyből hiányzik Niki Tuuli, aki estorili bukása során komoly sérülést szenvedett. A MotoE-ben versenyző Casadei helyettesíti őt ezen a versenyhétvégén.

A pénteki napon remeklő Manzi a  gyakorlás elején a harmadik helyen állt, de hibázott és bukott 14 perccel a leintés előtt. Vissza tudott ülni ugyan motorjára és folytathatta a harcot a jó rajthelyért, de végül csupán a 9. helyet szerezte meg.

A rövid pihenő előtt az első három Aegerter – Baldassarri – Montella sorrendben alakult. Sebestyén Peti ekkor a 18. helyen állt.

Az edzés vége előtt 6 perccel gurultak vissza a versenyzők a pályára egy utolsó nagy rohamra az első rajtkockáért.

1,5 perccel a leintés előtt indult a tűzijáték, Baldassarri ért fel az első helyre Aegerter elé, de a svájci versenyző egy nagyon erős kört kezdett meg piros szektorokkal. Végül 3 tizeddel – körrekorddal – verte meg az olasz pilóta idejét és vette vissza a vezetést. Ezzel Aegerter megszerezte idei harmadik pole pozícióját.

Az utolsó gyors körén Bulega is nagyon jó időt motorozott, ami második rajtkockát ért a ducatis számára. Az első rajtsorból még Lorenzo Baldassarri indulhat a délutáni első futamon. Az első tízbe Caricasulo, Montella, Brenner, Öncü, Cluzel, Manzi és Bayliss fértek be.

Sebestyén Péter állt a 11. helyen is, de végül 16. pozícióban fejezte be a mai időmérést.

Misano – WSSP Superpole végeredménye: