szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSupersportMisano: Baldassarri ért be először, de Aegerter a futamgyőztes

Misano: Baldassarri ért be először, de Aegerter a futamgyőztes

Megszorítani megint meg tudták, legyőzni megint nem: Dominique Aegerter hét szezonbeli futamból hatodik győzelmét aratta. Pedig nem ő ért be elsőként.

- Hirdetés -

A szezon első futamát még Lorenzo Baldassarri tudta megnyerni a Supersport-vb 2022-es szezonjában, ezt követően viszont Dominique Aegerter futamai következtek. A svájci vb-címvédő a következő öt futamot kivétel nélkül meg tudta nyerni. Ennek következtében kényelmes, 44 pontos előnnyel érkezett Misanóba.

Az edzések még nem elsősorban róla szóltak, de a pole-ból már ő indulhatott. A verseny elején viszont az egész hétvégén nagyon erős Bulega állt az élre, aztán pedig a verseny nagy részében tartani is tudta az első helyét, a végére viszont elkezdett fogyni az előnye. Bulegát aztán az utolsó két körre Aegerter vezetésével bedarálták a mögötte jövők, de ettől még a győzelem kérdése korántsem dőlt el.

A verseny hajrájához közeledve jöhetett a szokásos csata a mezőnyből kiemelkedő Aegerter és Baldassarri között. Még az utolsó körben is több pozícióváltás történt, a mezőny két legjobbja oda-vissza előzgette egymást. A leintéskor eredetileg Lorenzo Baldassarri volt az, aki elsőként haladt át a célvonalon, néhány pillanattal később viszont pályaelhagyás miatt elvették tőle a győzelmet.

Bulega végül bár mögéjük szorult, alig lemaradva ő is befutott harmadikként. Hármójuk között mindössze 0,080 másodperc döntött.

Óriási csata zajlott a negyedik helyért is, ott Can Öncü 32 ezreddel maga mögött hozta be Stefano Manzit, aki szintén alig futott be Montella előtt. Jules Cluzel sem volt tőlük különösebben lemaradva, ő lett a hetedik, majd jött Casadei, Brenner és Huertas. Sebestyén Peti ismét pontot tudott szerezni tizenkettedik helyével!

Aegerter újabb győzelmének köszönhetően további 5 ponttal, 49-re növelte az előnyét legyőzött riválisával szemben.

A futam végeredménye

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)