péntek, június 24, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSupersportAegerter: Sokan azt gondolják, hogy nyerni könnyű.

Aegerter: Sokan azt gondolják, hogy nyerni könnyű.

Dominique Aegerternek Misanóban megszerzett győzelme már a hetedik volt a szezonban. A Yamaha versenyzője vasárnap szoros csatában győzte le Lorenzo Baldassarrit. 

- Hirdetés -

Sokáig Lorenzo Baldassarri vezette hazai versenyét a Misanóban. Nem sokkal a futam vége előtt azonban a világbajnokságot vezető Dominique Aegerter megelőzte olasz riválisát. A svájci versenyzőnek ez volt a hetedik győzelme a szezonban nyolc futamból, az aragóniai szezonnyitó óra zsinórban húzza be az első helyezéseket.

“Mindkét futamot megnyertem, megvolt a pole pozícióm, új körrekordot állítottam fel, de tényleg nem volt könnyű” – összegzett Agerter. “Nagyon keményen kellett küzdenem. Balda igazán erős tempót diktált. Nem volt könnyű menni vele. A pálya hőmérséklete nagyon magas volt.”

A svájci hozzátette: “Ha Bulega nem hibázott volna az első körben, biztos vagyok benne, hogy az élen harcolt volna velünk. A végén nagyon szoros volt a küzdelem, de az utolsó körben sikerült bebiztosítanom a győzelmet. Nagyon fontos 25 pont a világbajnokság szempontjából. Hihetetlen, hogy zsinórban hét győzelmet sikerült szereznem.”

Andrea Locatelli tartja a rekordot jelenleg, aki kilenc győzelmet tudott szerezni zsinórban. Megkérdezték Aegertert, hogy van-e esélye megdönteni ezt a teljesítményt. “Szép dolog az ilyen statisztika, de a célunk az, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Ha túl nagy kockázat a győzelemért menni, akkor egy második, harmadik vagy negyedik hely is nagyon jó” – mondta a yamahás versenyző. “Sokan azt gondolják, hogy nyerni könnyű. Ha egyszer harmadik vagy, rögtön jön a kérdés: ‘Mi történt’?”.

“Nyugodtnak kell maradnom” – mondta el Agerter. “Sok más versenyző is gyors, talán olyan pályák jönnek, amelyek jobban mennek nekik, vagy más lesz az időjárás. A különböző motorkoncepciók is szerepet játszhatnak. De ha ez így folytatódik, akkor nagyon boldog leszek.”

A lehetséges 200 világbajnoki pontból Agerter eddig 195-t szerzett meg. Az előnye a második helyen álló Baldassarri előtt óriási. “54 pont jó előny, de egy hétvége alatt 50-et is elveszíthetsz”mondta reálisan szemlélve a helyzetet. “Még nagyon sok verseny van hátra. Mégis, a pontok egyelőre a zsebemben vannak, senki nem veheti el őket tőlem. Most már a következő futamra koncentrálok. Fontos, hogy a szezon végén még mindig pontelőnyben legyünk.”

Egy hónap szünet után július közepén a Donington Park a következő futam a naptárban. “13 éve versenyeztem utoljára Donington Parkban, akkor még a 125 köbcentis GP-motorral” – mondta el Aegerter. “De már alig várom, hogy végre újra ezen a pályán versenyezhessek. Szeretem, hogy sok különböző pálya van. Ha sütne a nap, tökéletes lenne.”