2024. április 25. 19:31
KezdőlapSupersportHullámvasút volt Lorenzo Baldassarri számára Misano

Hullámvasút volt Lorenzo Baldassarri számára Misano

Nyert, aztán mégsem, a második Supersport-világbajnoki futamon pedig szintén másodikként ért célba Lorenzo Baldassarri Misanóban.

Megszorongatni meg tudta Dominique Aegertert, legyőzni nem. Az első futamon ezt egyébként majdnem megcsinálta Lorenzo Baldassarri, és elsőként is ért célba. Azt a győzelmet végül pályaelhagyás miatt vették el tőle és sorolták vissza a második helyre. Sebestyén Peti csapattársa végül egy másik második hellyel zárta a hétvégét.

Én jöttem hátulról, Domi és a Ducati is nagyon erős volt” – idézte fel az első futamon történteket Baldassarri. „Azt hittem, Bulegát egyébként nem fogjuk elkapni a leintésig, de végül sikerült utolérni őt. Néhány hibám miatt én voltam a sor végén a hajrához érkezve. Aztán nagyon jól sikerült az utolsó két kör, de sajnos lementem a pályáról. Le kellett ellenőriznem a képeket, hogy lássam, mi történt, na meg hogy ez ne fordulhasson elő többet.

A második futamon aztán Baldassarri megint nagyon közel járt a győzelemhez. A forgatókönyv ezúttal fordított volt, ugyanis 18-ból 16 körig ő vezetett – de aztán jött megint Aegerter.

Reménykedtem benne, közel is jártam hozzá, hogy nyerni tudjak megint. Viszont csak gratulálni tudok Dominak, nagy csatát vívtunk, és ő jött ki belőle győztesen. Sokáig semmilyen hibát nem követtünk el, amikor viszont igen, akkor legyőztek minket. Minden ilyen hiba egyébként a leváltásokkor következett. Öt körrel a vége előtt kezdődtek a bajok.

Újabb két vereségének köszönhetően Aegerterrel szemben Lorenzo Baldassarri hátránya immár 54 pont svájci riválisához képest.