2024. április 26. 16:33
KezdőlapSupersportAegerter: Olyan érzés volt, mint egy teljesen új pálya

Aegerter: Olyan érzés volt, mint egy teljesen új pálya

Pénteken Dominique Aegerter motorozta a legjobb időt Donington Parkban. Azonban a svájci pilóta nem feltétlenül az újabb kettős győzelmet célozza a hétvégén.

Dominique Aegerter már zsinórban hét győzelmet aratott a 2022-es Supersport Világbajnokságban, és a 31 éves versenyző az eddigi nyolc futam mindegyikén dobogóra állhatott. Ennek az kiegyensúlyozottságnak köszönhetően Andrea Locatelli 2020-as, tizenkét győzelemmel felállított rekordja máris megingott!

Mivel a Donington Park nem szerepelt a 2021-es bajnokság naptárában a kategóriában, a Ten Kate versenyzője még soha nem versenyzett ezen a pályán a Yamaha R6-ossal. Általánosságban is elmondható, hogy a pálya emlékei nagyon elhalványultak számára.

„Jó újra az Egyesült Királyságban és Doningtonban lenni. Utoljára 2009-ben motoroztam itt a 125 köbcentis világbajnokságon. Az első edzés nem volt könnyű számomra”vallotta be a svájci. „Megnéztem a korábbi versenyeket és a különböző köröket a versenyző szemszögéből. A csapat viszont a tapasztalatok alapján kidolgozott egy áttételezést.”

Aegerter első edzésen elért hatodik helye után, délután már a legjobb időt motorozta.

„Nagyjából már tudtam, hogy hogyan menjek – határozottan jobban ment, mint egy olyan teljesen új pályán, mint a tavalyi mandalikai. Bár elvégeztem a házi feladatomat, a vonalvezetés mégis olyan érzés volt, mintha egy új versenypálya lenne” – mondta el a svájci. „Először be kellett lőnöm a legjobb íveket és a fékezési pontokat, mielőtt az érzés jobb lett. Délután aztán szépen haladtunk előre, és most egy jó Superpole-ban és jó futamokban reménykedem.”

Assenben, Estorilban és Misanóban Aegerter duplázni tudott – vajon Doningtonból is kettős győztesként távozik?

„Három kettős győzelem egymás után nagyszerű teljesítmény és valami nagyon különleges. A csapatban mindenki nagyon keményen dolgozik” – mondta Aegerter. „Már most úgy gondolom, hogy jó esélyünk van egy újabb erős hétvégére. A cél a dobogó, és ha ez elég lesz, akkor a győzelemért harcolhatunk. De a fő cél továbbra is a bajnokság.”