péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSupersportAegerter: Olyan érzés volt, mint egy teljesen új pálya

Aegerter: Olyan érzés volt, mint egy teljesen új pálya

Pénteken Dominique Aegerter motorozta a legjobb időt Donington Parkban. Azonban a svájci pilóta nem feltétlenül az újabb kettős győzelmet célozza a hétvégén.

- Hirdetés -

Dominique Aegerter már zsinórban hét győzelmet aratott a 2022-es Supersport Világbajnokságban, és a 31 éves versenyző az eddigi nyolc futam mindegyikén dobogóra állhatott. Ennek az kiegyensúlyozottságnak köszönhetően Andrea Locatelli 2020-as, tizenkét győzelemmel felállított rekordja máris megingott!

Mivel a Donington Park nem szerepelt a 2021-es bajnokság naptárában a kategóriában, a Ten Kate versenyzője még soha nem versenyzett ezen a pályán a Yamaha R6-ossal. Általánosságban is elmondható, hogy a pálya emlékei nagyon elhalványultak számára.

- Hirdetés -

“Jó újra az Egyesült Királyságban és Doningtonban lenni. Utoljára 2009-ben motoroztam itt a 125 köbcentis világbajnokságon. Az első edzés nem volt könnyű számomra”vallotta be a svájci. “Megnéztem a korábbi versenyeket és a különböző köröket a versenyző szemszögéből. A csapat viszont a tapasztalatok alapján kidolgozott egy áttételezést.”

Aegerter első edzésen elért hatodik helye után, délután már a legjobb időt motorozta.

“Nagyjából már tudtam, hogy hogyan menjek – határozottan jobban ment, mint egy olyan teljesen új pályán, mint a tavalyi mandalikai. Bár elvégeztem a házi feladatomat, a vonalvezetés mégis olyan érzés volt, mintha egy új versenypálya lenne” – mondta el a svájci. “Először be kellett lőnöm a legjobb íveket és a fékezési pontokat, mielőtt az érzés jobb lett. Délután aztán szépen haladtunk előre, és most egy jó Superpole-ban és jó futamokban reménykedem.”

Assenben, Estorilban és Misanóban Aegerter duplázni tudott – vajon Doningtonból is kettős győztesként távozik?

“Három kettős győzelem egymás után nagyszerű teljesítmény és valami nagyon különleges. A csapatban mindenki nagyon keményen dolgozik” – mondta Aegerter. “Már most úgy gondolom, hogy jó esélyünk van egy újabb erős hétvégére. A cél a dobogó, és ha ez elég lesz, akkor a győzelemért harcolhatunk. De a fő cél továbbra is a bajnokság.”