2024. április 26. 14:19
KezdőlapSupersportVisszatér a lábujj-amputáció után Niki Tuuli

Visszatér a lábujj-amputáció után Niki Tuuli

Nemrég még súlyos balesetet szenvedett Niki Tuuli, amit három lábujja bánt. A finn viszont Mostban már ott lesz a rajtrácson.

Niki Tuuli rendben megkezdte a 2022-es szezont, bár az első hétvégéken dobogóra nem állhatott, ott volt közvetlenül az élmezőny mögött. A finn motorossal aztán Estorilban, az első futamon brutális baleset történt. Esése közben a lábát bekapta a lánc, aminek következtében három lábujját is amputálni kellett.

Tuuli helyettese az MV Agusta nyergében a negyedik és az ötödik hétvégén az olasz Mattia Casadei volt. Utóbbi szolgálataira azonban úgy néz ki, eddig volt szükség, hiszen a finn Mostban visszatér.

Végre itt egy versenyhétvége! Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy a lábam megfelelő állapotban legyen. Igen nehéz hónapokon vagyok túl” – mondja a rehabilitációjáról Tuuli. „A motorozás már egész jól megy. Nyilván nem egyszerű. Na és?! Erősek vagyunk! Nagyon jó érzés ismét itt lenni a paddockban, látni a csapattagokat. Köszönettel tartozom mindannyiójuknak, ahogy az összes értem aggódónak is. Nélkülük biztos, hogy ez az egész folyamat tovább tartott volna.

Tuuli estorili kieséséig mind a négy futamon pontot tudott szerezni. 40 összegyűjtött egysége, amivel rendelkezik, még mindig a tabella 12. helyére elegendő. Ezzel egyébként még így is ő a legjobb MV Agusta-versenyző. A helyére beugró Casadei két hétvége alatt 25 pontot szerzett és a 17. helyen áll, míg Bahattin Sofuoğlu 16 ponttal rendelkezik és 22.