2024. március 29. 16:50
KezdőlapSupersportSebestyen Peti 14. Mostban az első versenyen!

Sebestyen Peti 14. Mostban az első versenyen!

A PS56 Team sajtóközleménye.

Pontszerző helyen fejezte be a szombati futamot a VB egyetlen magyar pilótája. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 15. helyről indulva nagyszerű rajtot vett, ám az első kanyarban történt óriási bukás során többen is meglökték, így sajnos már a verseny elején leszakadt a TOP10-es bolytól.

Vegyes körülmények fogadták szombat reggel a Supersport VB mezőnyét, de végül az időmérőn és a versenyen is csak minimális esőcseppek jelentek meg a pályán. Sebestyén Peti időmérő edzését kicsit megzavarta a befejezés előtti piros zászló, így végül csak a 15. helyre sikerült kvalifikálnia. A rajt utáni első kanyarban óriási káosz alakult ki és a szerencse ismét nem állt a magyar pilóta oldalán, aki már a TOP10-en belül zárkózott fel, amikor hátulról kilökték a pályáról.

“Az időmérő után bár pozicióban nem sikerült jó helyre kerülnöm, úgy éreztem a versenytempóm meglehet egy jó versenyhez. Sajnos az elején amikor hátulról belém jöttek nagyon elszakadtam az élbolytól, így nem tudtam előkelőbb helyekért harcolni. Holnap minimálisan finomhangolunk a beállításokon és igyekszem majd egy sokkal jobb versenyt teljesíteni.”– mondta el a HUMDA pilótája.

A vasárnapi verseny 12.30-tól kezdődik majd és az Arena4 TV közvetíti.

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Vasárnap:

Warm-up     9:25

Live Timing: www.worldsbk.com 

II. Futam 12:30       ARENA 4 TV! ÉL

Forrás: PS56 Team
Forrás: PS56 Team