2022. december 05. 22:32
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSupersportBaldassarri zárkózik: "Soha nem adtam fel"

Baldassarri zárkózik: “Soha nem adtam fel”

- Hirdetés -

Voltak pillanatai a Supersport-szezonnak, amikor gyakorlatilag reménytelennek tűnt Lorenzo Baldassarri sorsa. Sok minden változott azóta.

A 2022-es Supersport-világbajnoki szezon Lorenzo Baldassarri futamgyőzelmével indult. A Moto2-t nyolc év után hátrahagyó olasz számára tehát ígéretesen indult az idény. Ezt követően viszont megkezdődött Dominique Aegerter diadalmenete. A svájci vb-címvédő a következő kilenc versenyt kivétel nélkül megnyerte, előnye pedig folyamatosan hízott. Így tehát hiába volt ott szinte minden alkalommal a dobogón, Baldassarri Csehországba érkezve már 64 pontos hátrányban volt.

Mostban viszont fordult a kocka. Aegerter az első futamon kiesett, a másodikról pedig hivatalosan kizárták. Baldassarri pedig köszönte szépen a lehetőséget, mindkét cseh futamot megnyerte, és gyakorlatilag eltüntette lemaradását. A 64 pontos deficitből mindössze 14 maradt a két győzelemnek köszönhetően.

- Hirdetés -

Tökéletes hétvége volt!” – lelkendezett a második futam leintése után Baldassarri. “Összejött a pole, a győzelem, majd vasárnap ebből még egy. Nagy szükségünk volt ezekre. Szerencsére stabil teljesítményt tudtunk nyújtani már péntektől kezdődően. És ezt is kell folytatnunk, hiszen Domi nagyon erős, és jönnek fel a többiek is. Tudjuk, hogy gyorsak vagyunk és képesek vagyunk a győzelemre. Izgalmas lesz a szezon második fele!

- Hirdetés -

Baldassarri a folyamatosan hízó hátrány ellenére sem csüggedt. “Misanóban azt gondoltam, legyőzhetem Domit. Meg is volt, de aztán rámentem a zöldre. Doningtonban megint hittem ebben, megint nem jött össze. Nehéz volt kitartani, de soha nem adtam fel a reményt. Valami mindig történhet, egy bajnoki szezon pedig nagyon hosszú. Emlékszem a 2017-es Moto2-es szezonra. Ott is megnyertem az első négy versenyből hármat, mégis rossz szezon lett belőle.

- Hirdetés -
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)