2024. április 24. 06:46
KezdőlapSupersportSebestyén Peti fantasztikusan versenyzett vasárnap, a 6. helyről bukott az utolsó körökben

Sebestyén Peti fantasztikusan versenyzett vasárnap, a 6. helyről bukott az utolsó körökben

A PS56 Team sajtóközleménye.

Keserédes véget ért a vasárnapi futam Magny–Coursban. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző  Sebestyén Peti nagyszerű rajt után a 13. helyről egészen a 6. pozicióig zárkozott fel, ám sajnos az utolsó körökben bukott, így csak a 20. helyen hozta be a motort.

A VB egyetlen magyarja csalódott ugyan az eredményt illetően, de ennek ellenére rengeteg pozitívumot sikerült elhoznia a hétvégéről:

„Erre a hétvégére a korábbi PTR Hondás mérnököm, Andy is csatlakozott a csapathoz, hogy segítsen. Régebben remekül dolgoztunk együtt és ez most  is látszott az egész hétvégén, hogy azonnal megérti, amit kérek. Végre a második versenyre kaptam egy olyan beállítást, amit mindig is szerettem volna. Nagyon élveztem a mai napot, úgy tudtam motorozni, amire már régóta várok és végig erősnek éreztem magam.

Sebestyén Peti (56) csatázik a holland Glenn van Straalennel (28) Fotó: PS56 Team

Nem igazán foglalkoztam vele, hogy hány kör van hátra vagy mennyi az előnyöm, csak próbáltam minél jobb pozícióba kerülni, és még akár Debise-t is utolérni. Nem akartam biztonsági játékra menni, de sajnos ennek egy bukás lett a vége. Elemeztük az esést, semmi extra nem történt, a futómű nem a megfelelő pozícióban volt a kanyarban és így elment az eleje. Nyilván ebben az is közrejátszott, hogy ezzel a beállítással most mentem először és nem számítottam egy ilyen esésre, de ebből is tanultam. Remélem innen tudjuk folytatni Barcelonaban, mert hiszem azt, hogy most tényleg találtunk egy jó alapot.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A Supersport-világbajnokság mezőnye legközelebb 2 hét múlva, Barcelonában lép pályára.

ForrásPS56 Team