2024. március 29. 15:12
KezdőlapSupersportSebestyén Peti nehéz hétvégéje Barcelonában

Sebestyén Peti nehéz hétvégéje Barcelonában

A PS56 Team sajtóközleményei.

Sebestyén Petinek nem sikerült pontot szereznie a Supersport VB barcelonai állomásán. Szombaton már az első körben kiesett, vasárnap pedig a pontzónán kívül ért célba. Olvassátok el az ő és a csapata gondolatait.

SZOMBAT

Gyorsan véget ért az első futam Barcelonában

Szombaton reggel felszáradó pályán rendezték meg a kvalifikációt, majd a délutáni verseny már száraz körülmények között zajlott Barcelonában. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti igazán balszerencsés napot zárt, hiszen a rajtot követően rögtön az első kanyarban fellökte őt egy másik pilóta.

A pénteki szabadedzések után egyáltalán nem volt elégedett a VB magyar résztvevője, hiszen nem sikerült felvenni a megfelelő ritmust és nem tűnt működőképesnek az irány, amit mérnökeivel jónak gondoltak. Szombatra jobb lett a motor, de volt még egy kisebb lépéshátrány, így csak a 15. pozicióba tudott kvalifikálni. A mezőny azonban nagyon egyben volt, így Peti pozitívan állt az előtte lévő futamhoz:

„Pénteken furcsa napunk volt itt Barcelonában, mert az a beállítás, amivel kezdtünk nem volt versenyképes. A Superpole-ra már jobban éreztem magam a motoron, ám sajnos akkor tartottunk csak ott, ahova a többiek már pénteken nap végén megérkeztek. Ennek ellenére azt éreztem versenyképes lehetek, egészen addig, amíg a rajt után ki nem löktek. Sajnos a rossz rajtpoziciónak ez a legnagyobb hátránya, hogy túlságosan a sűrűjéből indulok, ahol gyakori az ilyen felelőletlen viselkedés. A pozitívum, hogy vasárnap még előttünk áll egy futam, ahol lesz még lehetőség a bizonyításra.” – mondta szombaton a HUMDA pilótája.

Bukás után az aszfalton. Fotó: PS56 Team

VASÁRNAP

Nehéz vasárnap a Supersport VB-n!

Ismét izgalmas futamot hozott a Supersport-világbajnokság vasárnapi napja Barcelonában. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a rajt után azonnal előretört, ám sajnos nem működött alatta a motor, így visszacsúszott a mezőny végére és végül a 20. helyen intették le.

„A mai nap nagy csalódás volt. Lágy gumit választottunk a versenyre, ami az időmérőn jól működött, de a versenybeállításokkal egyáltalán nem voltam versenyképes. Nem fordult a motor, a kanyarok közepén rengeteget veszítettem. Mikor elkopott a hátsó gumi, sokkal jobb lett az érzés, de akkor már sajnos késő volt. Magny-Cours után egyáltalán nem ilyen hétvégére számítottam, de nem adjuk fel, már el is kezdtem Portugáliára koncentrálni, ahol reményeim szerint végre egy erős hétvégét futunk majd.”mondta el a HUMDA pilótája.

A Supersport-világbajnokság mezőnye legközelebb október 07-09-én Portimaóban lép pályára.

ForrásPS56 Team