2024. április 25. 11:47
KezdőlapSupersportAegerter: Kockáztattam, mert győzni akartam

Aegerter: Kockáztattam, mert győzni akartam

A második portimaói Supersport futam is hihetetlen izgalmakat tartogatott, rengeteg előzést láthattunk és hatalmas csatát az élmezőnyben. Ezúttal Dominique Aegerter jött ki győztesen a küzdelemből, megszerezve első győzelmét a portugál aszfaltcsíkon.

A szombati futam kevésbé sikerült jól Aegerter számára, és a szezonban először fordult elő, hogy nem állhatott a dobogón (amikor célba ért a versenyen). Vasárnap végig a határon motorozott és hatalmas csatát vívott Caricasulóval az első helyért. Nem volt könnyű győzelem, de végül a svájci diadalmaskodott, tovább növelve előnyét a tabellán.

Mivel egyetlen riválisa a bajnoki címért, Baldassarri csak hetedik lett, Aegerter 45 pontra növelte előnyét az összesített listán.

„A szombati verseny csak tizenkét körig tartott, és nem volt szerencsém” – mondta a svájci. „Ma folyamatosan megpróbáltam előre törni, az egyetlen esélyem az első kanyarban való előzés volt. A többi kanyarban annyira a határon voltam, hogy megkockáztattam volna a bukást. Az utolsó körben kockáztattam, mert nyerni akartam. A másik három gyártónak több plusz nyomatéka van, másképp motoroznak. Ha egyedül mennék, akkor majdnem egy másodperccel gyorsabb lennék, mint a többiek. De ha valamelyikük előttem van, akkor megtörik a ritmusom.”