2024. április 16. 23:31
KezdőlapSupersportBradley Smith helyettesíti Taccinit Argentínában

Bradley Smith helyettesíti Taccinit Argentínában

Bradley Smith helyettesíti a sérült Leonardo Taccinit a Ten Kate Yamahánál a WorldSSP argentin fordulóján.

Taccini a múlt szombati Supersport versenyen az utolsó körben történt baleset során törte el a jobb csuklóját, így az olasz a tízedik fordulón nem tud részt venni. Bradley Smith szintén sérülésekkel küzdött a szezon során MotoE bukását követően, de felépült, így most a Supersport bajnokságba fog beugrani.

A 31 éves versenyző a „109 Project” keretében a Yamaha és a Moto2-specifikus gépeket is tesztelte a pályán a felépülése után. A korábbi MotoGP-pilóta kevés tapasztalattal rendelkezik a Pirelli gumikon, és még nem járt az argentin pályán.

„Ez egy csodálatos lehetőség ez számomra, hogy csatlakozhatok a Ten Kate Racing csapatához” – erősítette meg Smith. „A sérülésekkel tarkított, bonyolult szezon után ez egy remek módja az év befejezésének, szóval egy nagyon köszönöm a csapatnak, hogy figyelembe vettek az argentin futamra.

„Sok mindennel kell majd megküzdenem Villicumban, a motor, a gumik, a pálya és a WorldSBK bajnokság teljesen új számomra, de miután a portimaói versenypályán ott voltam a közelben, már alig várom, hogy csatlakozzam egy rendkívül versenyképes Supersport kategóriához.”