2024. március 28. 16:48
KezdőlapSupersportA 12. helyen kezdte Sebestyén Peti az argentin versenyhétvégét!

A 12. helyen kezdte Sebestyén Peti az argentin versenyhétvégét!

A PS56 Team sajtóközleménye

Pozitívan kezdte a hétvégét a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. A VB egyetlen magyar résztvevője a pénteki első szabadedzésen a 6. helyen nyitott, majd szombaton a 10. helyre kvalifikált. A versenyre nem sikerült a legoptimálisabb beállításokat megtalálni, így végül a 12. pozícióban fejezte be az első futamot.

Argentína mindig is nagyon feküdt a magyar pilóta számára, ez azonnal megmutatkozott már a pénteki napon, amikor pályára gurult. Az időmérőn is remek formát mutatott Peti, közel volt a TOP6 is, aztán végül a 10. helyre lett elég a köridő, de elképesztően szoros volt a mezőny.

„Nagyon szeretem ezt a pályát és nagyon fekszik is nekem, azt gondolom ezt eddig minden évben bármelyik motorral is mentem, látni lehetett. Megvolt a nyers tempóm az FP1-en, amit aztán nem sikerült kamatoztatni az FP2-re a beállítások tekintetében, így ismét lépéshátrányba kerültünk. Tavaly is már elég egyértelmű volt, hogy hol van a hiba a versenytávon, nem fordult alattam megfelelően a motor, így a félidőre teljesen elfogytak a gumik. Tegnap is ez történt. Remélem mára rájön a technikai stáb, hogyan tudjuk ezt a problémát kiküszöbölni és tudunk egy jó helyezést elérni.” – mondta el a HUMDA pilótája

A vasárnapi verseny 18.30-tól kezdődik és az Arena4.hu online felületén, illetve a Eurosport2 csatornán lehet nyomon követni.