péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapWheelieEgy speciális Ducati is őrzi Ayrton Senna emlékét

Egy speciális Ducati is őrzi Ayrton Senna emlékét

A brazil Forma-1-es legenda, Ayrton Senna emlékére a Ducati az 1199 Panigale S modellből készített egy mindössze 161 darabból álló limitált szériát.

- Hirdetés -

A Ducati annak idején, még a 2013-as Two Wheels Motorcycle Show-ra készítette el az 1199 Panigale S modelljének meglepetés Senna változatát. A darab kizárólag a brazil piac számára készült, és mindössze 161 készült belőle. Pontosan annyi, ahány versenyen a háromszoros világbajnok indult a Forma-1-ben.

A különleges festés színét maga a versenyző választotta ki a Ducati gyárban tett látogatása során. Erre mindössze néhány héttel azelőtt került sor, hogy tiszteletét tette volna Borgo Panigaléban. Később, 1995-ben egy háromszáz darabból álló sorozat készült ugyanezzel a színnel.

Az első, háromszoros Forma-1-es világbajnok előtt tisztelgő Ducati egy szürke, piros kerekű 916SP, a “916 Senna I” volt, ebből minössze 300 darab készült. 1997-ben elkészült ennek a következő változata, a “916 Senna II”, egy évre rá pedig a “916 Senna III”. Mindhárom rendkívül népszerű a gyűjtők körében.

A Ducati, szoros együttműködésben a Senna Alapítvánnyal készítette el ezt a motort. Célja az volt, hogy ezzel járuljon hozzá az alapítvány által kitűzött célokhoz. Az 1199 Panigale S tehát egy tisztelgés volt a valaha volt egyik legnagyobb nevű ducatista iránt.

Minden egyes piacra dobott 1199 Panigale S a különleges színösszeállításban pompázik. Emellett ugyancsak mind a 161 motorkerékpár verseny kipufogórendszerrel van felszerelve, valamint mindegyik egyedi gyártási számmal rendelkezik.

Az egyetlen, Európában lévő példány tulajdonosa a korábbi 250-es, illetve Superbike-világbajnok, Max Biaggi.

Ducati 1199 Panigale S Senna
Fotó: Ducati
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)