2024. március 29. 15:37
KezdőlapWheelie10 kevéssé ismert tény Enea Bastianini életéből

10 kevéssé ismert tény Enea Bastianini életéből

Harmadszor nyert futamot 2022-ben Enea Bastianini. Ennek kapcsán pedig megismerhetjük őt kicsit közelebbről is.

Enea Bastianini újonc MotoGP-s szezonjában még „csak” dobogóra állhatott, hétvégén viszont már harmadszor nyert. Ezzel a Bestia jól áll a vb-összetettben, hátránya mindössze nyolc pont az Quartararo mögött. Abból az alkalomból, hogy a futamgyőztest jobban megismerhessük, a MotoGP hivatalos weboldala összegyűjtött tíz olyan tényt Bastianini magánéletéből, amely a többség előtt talán kevésbé ismert.

1.: Bastianini nagy állatbarát, két kutyája van. Az elsőt Fendinek hívják, aki most a szüleivel él. A második egy francia bulldog, akit zseniális módon Hagridnak hívnak.

2.: Innentől kedzve könnyen kitalálható, mi a kedvenc filmje és ki a kedvenc karaktere. Igen, a Harry Potter. Igen, Rubeus Hagrid.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Enea Bastianini (@bestia23) által megosztott bejegyzés

3.: Következő győzelme után akár egy hátraszaltót is megejthetne, miután gyerekkorában tornázott és a műugrást is kipróbálta.

4.: Legjobb barátai a paddockban Tatsuki Suzuki, Nicolò Bulega és Mattia Casadei. Katari győzelme után Suzukit és Bulegát vendégül is látta egy ünnepi vacsorára.

5.: Bastianini egy esetleges világbajnoki cím esetén pontosan ugyanazt tervezi, mint annak idején, Valentino Rossi. Ebben az esetben az ő haja is az olasz zászló színeire lesz befestve.

6.: Kedvenc édessége a pisztáciás szuflé.

7.: Amennyiben készíti az édességeket, a palacsinta a specialitása.

8.: Kedvenc száma a 33-as. Ezzel lett a Moto2 világbajnoka, valamint három évesen és három hónaposan ült először motoron. Amikor a MotoGP-be érkezett, váltania kellett, így került a motorjára a 23-as rajtszám. Ehhez az inspirációt a legendás kosaras, Michael Jordan adta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Enea Bastianini (@bestia23) által megosztott bejegyzés

9.: Ugyanaz a menedzsere, mint aki annak idején Marco Simoncellié is volt: Carlo Pernat.

10.: Ha hihetünk az anekdotáknak, Bastianini sosem járt még koncerten. Ezt kifejezetten elegáns közegben is megvalósíthatja majd, kedvenc műfaja ugyanis a klasszikus zene.

ForrásMotoGP