kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapWheelieEddigi legjobb eredményét érte el autóversenyzőként Lorenzo

Eddigi legjobb eredményét érte el autóversenyzőként Lorenzo

Jóval messzebbről futott neki az autóversenyzésnek, mint a korábbi nagy rivális Valentino Rossi, de alakul Jorge Lorenzo eredménysora is.

- Hirdetés -

Ahhoz képest, hogy Valentino Rossi nagyobbnál nagyobb színpadokon mutatta meg már motorversenyzőként is, hogy mit tud autókkal, mielőtt kikötött volna a GT World Challenge-ben, Jorge Lorenzo tapasztalata ehhez a szinthez képest minimális volt, amikor befejezte motorversenyzői karrierjét. Ennek megfelelően lőtte be a szintet a spanyol, amikor ő is négy kerékre váltott, és kötött ki az olasz Porsche Carrera kupában.

Lorenzo számára már a bemutatkozás sem volt egyszerű. Az ötszörös világbajnokot tulajdonképpen szó szerint belökték a mélyvízbe a csuromvizes Imolában. Ezt követően ott volt Monzában is. Most Mugellóban pedig minden eddigi eredményét túlszárnyalta.

- Hirdetés -

Lorenzo eddigi legjobb eredménye egyébként pont az imolai 12. hely volt a rendkívül nehéz körülmények ellenére is. Most Mugellóban az első futamon még “csak” a 20. helyről rajtolhatott, amit egy 18. helyre tudott váltani. A második futam viszont az eddigi legerősebb lett számára. Ezen ugyanis nem csak hogy pontot tudott szerezni, hanem még a top 10 is rendkívül közel volt, végül 11. lett.

Jorge Lorenzo ezzel újabb öt ponttal gazdagodott, kilencre növelve ezek számát. Ez a pontmennyiség a 19. helyre elegendő a tabellán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JORGE LORENZO (@jorgelorenzo99) által megosztott bejegyzés

Ezek után érthető módon nagy volt Lorenzo öröme. “Nagyon jól védekeztem az utolsó körökben. Összességében nagyon pozitív a hétvége mérlege, főleg a vasárnapi 11. hely miatt. Na meg persze rengeteg tapasztalattal felvértezve mehetek a következő versenyhétvégére, Vallelungába” – foglalta össze a spanyol az átélteket.

SourceMarca
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)