2024. március 29. 10:28
KezdőlapWheelieEddigi legjobb eredményét érte el autóversenyzőként Lorenzo

Eddigi legjobb eredményét érte el autóversenyzőként Lorenzo

Jóval messzebbről futott neki az autóversenyzésnek, mint a korábbi nagy rivális Valentino Rossi, de alakul Jorge Lorenzo eredménysora is.

Ahhoz képest, hogy Valentino Rossi nagyobbnál nagyobb színpadokon mutatta meg már motorversenyzőként is, hogy mit tud autókkal, mielőtt kikötött volna a GT World Challenge-ben, Jorge Lorenzo tapasztalata ehhez a szinthez képest minimális volt, amikor befejezte motorversenyzői karrierjét. Ennek megfelelően lőtte be a szintet a spanyol, amikor ő is négy kerékre váltott, és kötött ki az olasz Porsche Carrera kupában.

Lorenzo számára már a bemutatkozás sem volt egyszerű. Az ötszörös világbajnokot tulajdonképpen szó szerint belökték a mélyvízbe a csuromvizes Imolában. Ezt követően ott volt Monzában is. Most Mugellóban pedig minden eddigi eredményét túlszárnyalta.

Lorenzo eddigi legjobb eredménye egyébként pont az imolai 12. hely volt a rendkívül nehéz körülmények ellenére is. Most Mugellóban az első futamon még „csak” a 20. helyről rajtolhatott, amit egy 18. helyre tudott váltani. A második futam viszont az eddigi legerősebb lett számára. Ezen ugyanis nem csak hogy pontot tudott szerezni, hanem még a top 10 is rendkívül közel volt, végül 11. lett.

Jorge Lorenzo ezzel újabb öt ponttal gazdagodott, kilencre növelve ezek számát. Ez a pontmennyiség a 19. helyre elegendő a tabellán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JORGE LORENZO (@jorgelorenzo99) által megosztott bejegyzés

Ezek után érthető módon nagy volt Lorenzo öröme. „Nagyon jól védekeztem az utolsó körökben. Összességében nagyon pozitív a hétvége mérlege, főleg a vasárnapi 11. hely miatt. Na meg persze rengeteg tapasztalattal felvértezve mehetek a következő versenyhétvégére, Vallelungába” – foglalta össze a spanyol az átélteket.

ForrásMarca