2024. április 27. 04:22
KezdőlapWheelieA Suzuki kellemes olvasnivalóval készült mindenkinek a fa alá

A Suzuki kellemes olvasnivalóval készült mindenkinek a fa alá

Mindenkit sokkolt, amikor a májusi jerezi teszt után nyilvánosságra került a hír, hogy a Suzuki kivonul a MotoGP-géposztályból. A japán gyártó a jövőben mással akar foglalkozni, ezért az év végén befejezte minden gyári tevékenységét a nemzetközi motorsportban.

Több mint 40 csapattag és a két versenyző, Joan Mir és Álex Rins 2023-ra munka nélkül maradt. A versenyzők ezután sportszakmai szempontból is nehéz szezont éltek át, sérülésekkel, csalódásokkal és gyenge eredményekkel.

Mindkét versenyző kapott motort a következő MotoGP-szezonra, Rins az LCR-Hondánál, Mir pedig Marc Márquez mellett a Repsol Honda gyári csapatában fog versenyezni. A Suzuki csapat legtöbb munkatársa már új munkahelyet is talált a jövőre nézve.

Rins végül felpörgette a szezon végén. A spanyol határtalan jubileumot az ausztráliai győzelemmel., majd később a szezonzárón is diadalmaskodott.

Nem sokkal karácsony előtt a Suzuki csapat egyik utolsó üzenete elérte a SPEEDWEEK.com szerkesztőségét. Tartalmazta a vidám karácsonyi üdvözletet és egy utalást a „Suzuki MotoGP Book 2022” című könyvre.

A könyv PDF formátumban megtalálható a Suzuki weboldalán, és a MotoGP szerelmeseinek kifejezetten ajánlott. A könyv 238 oldalon, ragyogó képekkel és lélegzetelállító történetekkel tekinti át a Suzuki 2015-ös visszatérése óta eltelt nyolc évet. Rins két emlékezetes győzelmével a 2022-es évad utolsó szezonja kerül a középpontba. A könyv végén egy utolsó köszönet, valamint Livio Suppo csapatmenedzser megható szavai szerepelnek.