2024. március 28. 17:23
KezdőlapWheelieMarc Márquez ismét bebizonyította, hogy semmilyen körülmény nem tántorítja el a versenyzéstől...

Marc Márquez ismét bebizonyította, hogy semmilyen körülmény nem tántorítja el a versenyzéstől – képek, videó

A MotoGP szupersztárja, Marc Márquez a napokban Ausztriában tartózkodik, és kihasználta az időt arra, hogy részt vegyen a legendás kitzbüheli Hahnenkamm versenyen.

Marc Márquez legutóbb a Salzburg melletti Thalgauban található Red Bull Athletes Performance Centerben (APC) járt, ahol speciális edzéseket végzett, írja a SPEEDWEEK.COM. Szombaton a nyolcszoros világbajnok volt az egyik sztárvendég a világhírű alpesi sí lesiklóversenyen.

Márquez közvetlenül a rajtháznál lévő Red Bull Energy Stationnél lévő pontról követte a versenyt. A Repsol Honda sztárja találkozott többek közt az amerikai ex-sísztár Lindsey Vonn-nal is, aki a Red Bull különleges projektjének részeként elsőként hódította meg a szakaszt reflektorok fényében.

Szombat délután Márquez volt az egyik kiemelkedő indulója a jótékonysági futamnak, amelyet két év szünet után ismét megrendeztek. A Forma-1 is képviseltette magát, például a AlphaTauri holland újonca, Nyck de Vries és a Sauber-csoport vezérigazgatója, Andreas Seidl is jelen volt. Ezenkívül Marc találkozott a 188 cm magas tiroli mountain bike akrobata és trial versenyző Fabio Wibmerrel is.

Márquez egy síbobon száguldott le a völgybe a jótékonysági versenyen.

„Sajnos nem tudok síelni, és az elmúlt években a sérülésem miatt nem tudtam edzeni, de nagyon érdekel a sportág, és nagyon tisztelem ezeket a srácokat.” – magyarázta a 29 éves spanyol.

Emlékeztetőül: a spanyol már 2017-ben is teljesített egy futamot a Wilder Kaiser árnyékában, amikor a hegyi állomáson a gyári Hondával szántotta a havat: