2024. március 29. 01:53
KezdőlapWheelieÓriási élmény, a MotoGP sztárjától tanulhattak a fiatal tehetségek

Óriási élmény, a MotoGP sztárjától tanulhattak a fiatal tehetségek

Sean Dylan Kelly és az American Racing újonca, Rory Skinner közel három hétig edzett John Hopkins versenyigazgató felügyelete alatt Kaliforniában. A Moto2-es versenyzők jó társaságban voltak, ugyanis nem kisebb ember csatlakozott hozzájuk, mint Fabio Quartararo.

Motocross, supermoto, flat track, enduro, minimotor – micsoda választék. Az amerikai és a brit versenyző összesen 16 napon át edzett Kaliforniában, és két nagyszerű pilóta ellen is kipróbálhatták magukat. A fiatalok számára hatalmas élmény volt Fabio Quartararo és Tony Arbolino társaságában róni a köröket, adta hírül a SPEEDWEEK.com.

„Nagyon jó volt Fabióval és Tonyval együtt motorozni. Még soha nem beszéltem Fabióval, de nagyon jó fej és nyugodt srác. Tony az egyik Moto2-es ellenfelünk, és nagyszerű volt most az egyszer együtt motorozni vele a minimotoron.” – lelkendezett Kelly.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

John Hopkins 🇺🇸🇬🇧 (@21jhopper) által megosztott bejegyzés

A versenyigazgató, John Hopkins még lábadozik, ugyanis nemrégiben műtéten esett át. Egy csípőprotézist kapott, de rendkívül elégedett volt tanítványai teljesítményével: „Remek pár hét volt, még ha még mindig lábadozom is. Kilenc-tíz napon keresztül mindenféle motoron kipróbálhatták magukat a fiúk. Az MX és a sík pályás edzések rendkívül fontosak a motorbeállítás, a kanyarvétel, a saját testhelyzet kialakítása és a motor irányítása szempontjából. Ezek a tapasztalatok segíthetik a Moto2-es szereplésüket. Nagyon bízom benne, hogy ez a néhány hét sok önbizalmat adott nekik, hogy készen álljanak a szezonra. Más módon is keményen dolgozhatsz, és lehetsz fitt, de aztán felszállsz a motorra, és rájössz, hogy nem ugyanazokat az izmokat használod.”

Sean Dylan Kelly most a családjával tölti az idejét Floridában, mielőtt Spanyolországba utazik, az első Moto2-es tesztekre Jerezbe (március 14. és 15.). Rory Skinner viszont egyelőre úgy döntött, hogy nem tér vissza Skóciába, és továbbra is Hopkins felügyelete alatt edz.

A 21 éves skót fiatalember kifejtette: „Kalifornia szuper klassz, imádok itt lenni olyannyira, hogy még három hétig itt maradok, hogy folytassam az edzéseket. Számomra az időjárás a legcsodálatosabb. Itt meglehetősen enyhe a tél. Otthon nem ugyanez a helyzet.”