2024. április 18. 20:10
KezdőlapWheelieAz eltiltott versenyző edzés közben szenvedett balesetet

Az eltiltott versenyző edzés közben szenvedett balesetet

Andrea Iannone továbbra is eltiltását tölti, ám az olasz versenyző elszánt, hogy visszatérjen büntetése után, így idejét edzésekkel tölti. Vallelungában azonban nem sikerült túl jól a gyakorlás számára.

Andrea Iannone doppingtesztje 2019-ben mutatott pozitív eredményt, azóta tölti büntetését. Több alkalommal nyilatkozta, hogy eltiltása után szeretne visszatérni a versenyzéshez a MotoGP vagy Superbike mezőnyébe.

Pernat szerint a doppingolás miatt eltiltott versenyző 2024-ben visszatér

Az olasz 2023-ban nagyon komolyan veszi az edzést, visszatért a vallelungai pályára is az Aprilia RSV4 nyergében. A hétvége folyamán a Ducati tesztversenyzőjével, Michele Pirróval együtt edzettek az aszfaltcsíkon. Nem nyomták keményen, nem teljesítettek erős köridőket. Ennek ellenére Iannone egy hajtűkanyart szélesen vett és a kavicságyban kötött ki. A bukás következtében a vállát fájlalta és arra gyanakodott, hogy eltörött a kulcscsontja. A röntgenfelvételek negatívnak bizonyultak, a korábbi MotoGP-pilóta nem szenvedett törést. Az olasz versenyző azonban nem folytatta az edzéseket, annak ellenére, hogy idei évben nagyon komolyan veszi azokat, az egész esztendőre kidolgozott edzésprogramja van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andrea Iannone (@andreaiannone) által megosztott bejegyzés

„Egy komplett edzésprogramom van az évre.” – mondta Iannone. „Több tesztet is profin hajtottunk végre. Jól érzem magam és nem gondolom, hogy veszítettem volna a sebességemből az elmúlt években, de most nem tudok erről többet mondani. Amikor elérkezik az ideje, hogy beszéljek a terveimről, akkor megteszem. Sajnos ma ez történt: nem tettem sebességbe a hajtűkanyarban, szélesen fordultam, elestem és megütöttem a vállam. Nem mentünk gyorsan, 1:40-es idő körül motoroztunk és a következő körben kiálltam volna.” – nyilatkozott az esetről a GPOne.com oldalnak.