2024. április 20. 01:39
KezdőlapMotoGPMartin a gyári Ducati színeiben folytatná

Martin a gyári Ducati színeiben folytatná

Bár az előző idényével is rendkívül elégedett lehet, a fiatal spanyol mégis a gyári ülésről álmodozik, de ha épp nem a Ducatitól jön az áhított lehetőség, más csapatok ajánlatait is szívesen meghallgatja.

Jorge Martin nagyszerűen indított az előző szezont. Számos pole pozíciót, dobogós helyezést és még futamgyőzelmet is szerzett. Így aztán nem véletlen, hogy a 24 éves spanyol lett az év újonca tavaly, most pedig gyári színekre vágyik.

Martin az alábbi gondolatokat fogalmazta meg a témával kapcsolatban a Sport.es oldalon keresztül:
„Ha a MotoGP-be érkezel, először nehéz felfogni azt, hogy a példaképeiddel versenyzel, mint például Marquezzel vagy Rossival. Először minden a tanulásról szól, utána ahogy jönnek az eredmények, egyre inkább más célokon kezdesz el gondolkodni. Én lettem az év újonca, de egy versenyző mindig több akar lenni, így természetesen én is magasabbra teszem a mércét idén. A célom az, hogy a szezont a Top5-ben vagy a Top4-ben zárjam úgy, hogy minden versenyen a dobogóért tudjak küzdeni. Ha az ember eléri ezeket a pozíciókat, sikert könyvelhet el, akkor az a logikus lépés, hogy gyári csapatban folytassa. A maximumot fogom nyújtani – ehhez kétség sem fér – annak érdekében, hogy jövőre vörösbe öltözhessek. Az elsődleges cél ez, és amilyen gyorsan csak lehet, el szeretném érni, de más ajánlatokra is nyitott vagyok. Versenyzőként mindig azt szeretnéd, ami sportolói szempontból a legjobb opció számodra.”

Fotó: MotoGP Media