2024. április 19. 23:34
KezdőlapSuperbikeA HRC versenyzői belehúztak a felkészülésbe

A HRC versenyzői belehúztak a felkészülésbe

Iker Lecuona és Xavi Vierge komolyan veszik a felkészülést a 2022-es szezonra, ismételten pályára gurultak, hogy tovább tökéletesítsék versenygépeiket.

Alig pár nap telt el a portimaoi tesztjük óta, az újonc pilóták ismételten a versenypályán találták magukat a rövidesen induló Superbike idényre való felkészülés következő lépéseként, ezúttal a januári gyakorláshoz hasonlóan, Jerez de la Fronterában. A két napos privát edzés (Xavi Vierge kétszer fél napot teljesített) után időeredményeket nem ismertettek, de úgy tűnik nem sikerült rosszul az körözés, hiszen a pilóták elégedetten nyilatkoztak tapasztalataikról. Az első napon mindketten nagyrészt az alapbeállításokra koncentráltak, kipróbáltak számos geometriai és elektronikai variációt. Az egyik dolog, ami idén változás lesz a Hondánál az a Nissin fékekre és Showa felfüggesztésre váltás. A második napon a műszaki szakembereikkel finomhangolták gépeiket. Az egy hónappal korábbi jerezi tesztekhez képest nagy előrelépést tapasztaltak. A gyakorlások befejeztével a HRC csapata elemzi az összegyűjtött adatokat és folytatják felkészülésüket az áprilisban induló világbajnoki szezonra.
Xavi Vierge az alábbiakat nyilatkozta az edzés után: „Elégedett vagyok, mert haladást értünk el ezen a teszten és a múlt heti gyakorláshoz képest is. Őszintén szólva, miután úgy döntöttem, hogy mindössze két délutánon keresztül tesztelek, mindkét napot a legmelegebb körülmények között kezdtem, és eleinte küzdöttem. Dolgoztunk néhány új beállításon, és egy kis időbe telt, mire alkalmazkodtunk a különböző tapasztalatokhoz. De nagyon jól haladtunk az elektronikával, addig állítottuk és finomhangoltunk, amíg megtaláltuk az megfelelőt, és vissza tudtam szerezni az önbizalmamat. Mentünk néhány hosszú etapot, sokkal jobb tempóval, mint amikor legutóbb itt voltunk. Néhány start próbát is végeztem, és ott is sikerült egy lépést tenni előre. A munka intenzív volt, azonban sok kört tudtam megtenni probléma és késlekedés nélkül, ami lehetővé tette, hogy sok adatot gyűjtsünk. Most mindent ki kell elemeznünk a következő tesztre való felkészülés során.”

Iker Lecuona is boldogan nyilatkozott a két napról: „Nagyon elégedettek vagyunk a két nap alatt elvégzett munkánkkal. Ismételten szerencsénk volt az időjárással, a körülmények nagyon hasonlóak voltak az egy hónappal ezelőtti jerezi tesztünkön, habár most egy kicsit melegebb volt. Jól kezdtük az edzést és már az elejétől jó tempót tudtam motorozni. Ezután kipróbáltunk sok különböző elemet és beállítást, amelyek közül néhány jól működött, míg mások további fejlesztésre szorulnak, ami ebben a szakaszban normális. Keményen dolgoztunk az elektronikán, a motorfék beállításon és a gép sok más pontján, hogy egyenletes sebességet találjunk. A második napon minden összeraktunk, nagyon gyümölcsöző napunk volt, teljesítettünk egy pozitív hosszú etapot is, amely alatt nagyon jól éreztem magam, valójában a legjobban, amit a versenygépen eddig éreztem. Hasonlóképpen kell dolgoznunk tovább, de addig is mosollyal az arcomon távozom innen.”

Fotó: HRC