2024. április 26. 10:55
KezdőlapMoto3Lüthi: „Lépésről lépésre tapogatjuk ki a határainkat”

Lüthi: „Lépésről lépésre tapogatjuk ki a határainkat”

A CFMOTO PrüstelGP csapat új sportigazgatója, a 2005-ös 125 köbcentis világbajnok úgy véli, jó eredményeket értek el a privát teszteken és alig várja, hogy lássa, hogyan szerepelnek majd versenykörülmények között.

A Moto3-ban Thomas Lüthi csapatát Carlos Tatay és Xavier Artigas alkotja 2022-ben. A két spanyol pilóta közül Tatay 11. lett a portimaói teszten, mindezt úgy, hogy nem utazott más versenyző szélárnyékában. Csapattársa – a Leopard Racing csapattól érkező valenciai győztes – pedig a 21. helyen zárta az említett tesztsorozatot.

A két pilóta, és Lüthi nyilatkozatát a következőkben olvashatjuk, gondolataikat a Speedweek.com idézi:
Carlos Tatay: „Ez egy valóban nagyszerű előszezon volt, és ezalatt nem csak Portimaót értem, hanem a másik két helyszínt, Valenciát és Jerezt is. Nagyon örülök, hogy kifutásról kifutásra képesek vagyunk fejlődni a csapattal és jól tudunk együtt dolgozni. Egyre jobban megértem az új motor működését, ami jó érzés számomra, és nagyon várom a katari idénynyitót.”

Xavi Artigas: „Egyre jobban érzem magam a motoron, a csapat nagyon keményen dolgozik és elégedett vagyok a korábbi tesztekkel. Természetesen szeretnék gyorsabb lenni, ennek érdekében pedig csiszolni kell a vezetési stílusomon.”

Thomas Lüthi: „A szezonra való felkészülési időszak lezárult. Összességében jól sikerült. Szerencsénk volt az időjárás tekintetében, rengeteg kört tettünk meg és különböző beállításokat teszteltünk. Ez pedig nagyon fontos, mert a csapatfelállás új. Nem elég optimális a gyors körünk, ezen még dolgoznunk kell. Carlos és Xavier helyezése valóban jó, és próbáljuk lépésről lépésre kitapogatni a határainkat. Örülök, hogy jövő héten végre versenykörülmények között is bizonyíthatunk.”

Fotó: MotoGP Media